Hejsan,
tänker snickra detta bordet
<img src=http://www.yle.fi/matochfritid/bilder/hobby/soffbord7_200x130.jpg> och söker beslag för benen. Den ska vara snygg och passa bra ihop med björk eller asp.
Även andra förslag för att fästa ben till bordskiva tas emot :)
 
IKEA? Annas har Clas Ohhlsson en massa beslag i sin katalog. Du kan oxå prata med ett snickeri om vad de använder?
 
Anders,
har tyvärr inte hitta på varken Ikea, Clas Olsson eller Biltema :'(
 
Här finns det säkert, www.theofils.se , lägger in länken, men hemsidan verkar gå väldigt trögt just nu så jag kan inte kolla efter själv.

Såvitt jag kan förstå så behöver du inget märkvärdigt beslag till det bordet, själva bordsbenen är ju gjorda av rundstav med 40 mm. diameter som målas i önskad nyans, så beslaget skulle ju kunna vara vilket metallbeslag som helst som passar för den diametern på rundstav, samt har fästmöjligheter mot skivan samt mot själva rundstaven så att den 'låser' i beslaget.

Om du nu inte ska ha någon annan typ av ben istället för rundstaven på ritningen förstås.

MVH//Christina.
 
Christina,
hittade på Theofils nåt som kunde ev. passa mig (till de fasta ben) , men det står på hemsidan att: "Theofils vänder sig till företag och kan i undantagsfall serva privatpersoner" - inte nog med detta - bor i Norrland :'(
 
Du kanske har någon du känner i Stockholm som kan handla åt dig, alt. om du ska dit på ngn. resa eller semester eller så.

Ring till dem, några sådana beslag kan de ju dessutom kanske skicka på posten om du har tur, du får förstås betala frakten själv,
Jag har handlat där som privatpersonm och det var inga problem, de var mycket hjälpsamma och tillmötesgående, säg att du bor i Norrland, så tycker de säkert synd om dig som bor så 'långt från civilisationen' ;), brukar alltid funka ;)

Fast först och främst kan du ju printa ut en bild och ta med till någon järnhandel eller byggvaruhus i närområdet, de kan kanske ta hem åt dig även om det inte ingår i standardsortimentet.

MVH//Christina.
 
Gällande Theofils... Dom säljer också till privatpersoner men jag tror inte dom tar kontanter, bara kort. Handlar regelbundet där.

Det bästa är om du kan få Theofils att skicka eller att någon du känner handla åt dig. Beställer du via lokala järnhandlaren så räkna med närmare 50% i påslag på priset från Theofils (därav anledningen att jag handlar där)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.