Hej!

Jag håller på att ta in offerter för att slipa ca 60 kvadratmeter med parkettgolv och gick då ut med förfrågan till flera företag i stockholms län. Ett av dem som svarat och gett en på pappret bra offert är jag osäker på vad de går för. Det är Lenins golvcenter, de har visserligen flera referensjobb men såpass få att jag inte kan avgöra om de verkligen är äkta, hemsidan är katastrofal men samtidigt är jag inte intresserad av att anlita några webbdesigners utan några som klarar av att slipa och lackera ett 50 år gammalt parkettgolv på ett bra och snyggt sätt.

Är det någon här som anlitat Lenins golvcenter och kan dela med sig av sina erfarenheter? (eller haft att göra med personen som driver företaget Lenin L*zo *=a)

Edit: Företaget det handlar om är alltså Lenins golvcenter KB i Bandhagen
 
Redigerat:
Hej

Sent svar nu, men du kanske trots allt fortfarande väljer bland offerterna. Jag förstår vad du menar, det kan verka suspekt, bara namnet (Lenin). Men jag kan försäkra dig om att Lenin och hans grabbar vet vad dem sysslar med, jag har anlitad dem flera gånger. Chefen själv är lätt att prata med, skickar som du själv säger bra offerter osv. Jag har låtit dem slipa om allt från ekparkett till plankgolv av slätspont. Alltid med mycket bra resultat.

Mvh

/Magnus
 
Vill göra er uppmärksamma på att Gillemans referens kommer från en nyregistrerad medlem och att det här är hans första och enda inlägg.
 
Noterade också det så där tar jag det med en rejäl nypa salt. att regga sig för att ge en referens känns tyvärr som man har en koppling till företaget även om det kan vara ärligt och vänligt menat.
 
Något inlägg måste bli det första, eller hur? Ok, jag förstår vad ni menar, men ändå tråkigt att bli misstrodd. Jag är en "vanlig" villaägare i södra Stockholm, har ingen som helst koppling till Lenins golvcenter, mer än att jag anlitat dem och är mycket nöjd med deras arbete. Jag får börja jobba upp lite förtroende här på forumnet, det är väl så. För den som är intresserad av att diskutera erfarenheter av olika golvfirmor i Stockholm, välkommen att kontakta mig.

Mvh

/Magnus
 
Puffar tråden lite, Cicaro - valde du dem eller någon annan? Kan du ge ett omdöme på arbetet?

Vi ska lägga in nytt golv i två sovrum (nu heltäckningsmatta med masonit under så inget att rädda). Resten av huset har parkett från 50-talet - fortfarande fin, och jag vill ha något som passar stilmässigt, funderar därför på massivt trä.
Har googlat och läst om bland annat Lenins men osäker.
 
LinneaH - Det kan vara läge att kika vad som ligger under masoniten. I mitt hus hade jag plastmattor dåliga trägolv samt heltäckningsmattor. Efter att ha rivit ut allt och spik rensat har jag nu fina vit-laserade grangolv i kök, kontor samt sovrum... Hallen fick tyvärr rivas ut till fördel golvvärme.

Fliker in att Parkettspecialisten slipade alla mina golv med mycket snabb, bra och prisvärd service.
 
Redigerat:
Jag valde dem. Däremot vet jag inte om jag kan/får ge referens på ett företag jag själv efterfrågat referens på? (med tanke på reglerna för forumdelen i den klistrade tråden).
 
Tack båda två

Cicaro - kan du kanske skicka ett PM?

Slacker - håller absolut med, vi fick nycklar i fredags, har varit på plats i helgen men inte haft tid att göra mer än en liten öppning. Mycket annat som ska göras...
Heltäckningsmattan är gräslig (smular och dammar) så jag vill ha mask när vi ska ta bort större bit. Har dock kikat in lite under masoniten och det ligger ett oslipat undergolv som kan vara fint. Eller så är det för mjukt och går inte att få bra, och ligger för lågt så det blir krångel med sockel. Men vi ska absolut kolla innan vi bestämmer oss, det blir förhoppningsvis i morgon kväll när vi åker till "nya" huset igen.
 
Spännande med nytt!
Vas gäller socklar så valde jag att byta även dessa mot nya högre allmoge socklar för att få en trevligare men lite äldre snitt som passar golvet men även huset. Man hade onekligen dålig smak på 70-talet...
 
LinneaH skrev:
Tack båda två

Cicaro - kan du kanske skicka ett PM?
.
Läste på reglerna en gång till. Eftersom du efterfrågade referenser så tolkar jag det som att jag kan berätta om mina erfarenheter även om det var jag som startade tråden från början.

Kort och gott skulle jag anlita dem igen om jag behövde slipa andra golv:
- De kom någorlunda på utsatt tid (SMS:ade en kvart innan de skulle komma om att de satt fast i trafiken så där får de godkänt även om de kom en halvtimme sent)
- Gjorde exakt vad som var utlovat/beställt, men ingenting annat och jag blev nöjd med resultatet. (De slipade och lackade golvet).
- Priset var exakt vad som var överenskommet så inte heller var det något att diskutera.

Värt att notera dock är att det inte var Lenin själv som slipade golven och vad sliparen hette vet jag inte ty vi kunde inte prata samma språk. Resultatet kan säkert skilja sig beroende på vem som kommer men mitt golv blev bra.

Sen finns det ju alltid saker som kunde gjorts bättre:
- Vore önskvärt om sliparen meddelat när denne gick för dagen första dan så att inte dörren stod upplåst onödigt länge och även meddelat när de skulle komma dag två. Nu var jag ju dock i närheten båda dagarna eftersom jag arbetade med annat i andra delar av huset så det ordnade sig.
- Resultatet långtifrån dammfritt som de skriver i annonserna. De dammsög förvisso golvet innan de lackade men inte fönsterbrädor, element eller angränsande rum som de använt för förvaring av maskiner, exempelvis var hela badrummet täckt av slipdamm.
- Personligen hade jag gärna blivit tillfrågad om jag ville betala extra för att de skulle reparera golvet när de hittade skador som inte gick bort med slipning och inte bara fått dem överlackade. (Tänker på några enstaka hack där man skulle behövt lägga i nytt trä/spackel för att få det jämnt och ett ställe där det var en spricka mellan två lameller i parketten vi inte sett)
- På ett ställe har de gått på med slipmaskinen så hårt att det blivit en grop. Om det är för att det var jack där som de skulle slipa bort eller om telefonen ringde vet jag inte. Syns dock i princip inte men känns när man går barfota

Kastar in några bilder före och efter som jag hade på datorn. Säger kanske mer än ord om resultatet. Svårt med bilder dock för parketten ser skaplig ut innan också trots repor, jack och att det sitter en gummibeläggning överallt från mattor som legat på golvet.
Lilla sovrummet fore.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
. lilla sovrummet efter.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
vardagsrumm fore.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
vardagsrummet genom fonstret efter.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
LinneaH
  • Laddar…
Tack för informationen! Vilket fint golv!

Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra - massivt trä eller parkett Kährs/Tarkett.
 
Tack! Ja det blev riktigt fint efter slipningen. Livligt trä och en helt annan rymd. Har samtidigt bytt innertak i de rum som hade trasiga vävtak/spänntak. Golv/tak gör större skillnad än vad många kan tro.

Med tanke på vad Kährs/Tarkett kostar per m2 skulle jag personligen ta in offerter flera golvläggare och se vad det kostar att lägga in fiskbensparkett e dyl. Jag tror faktiskt att man kan landa i nästan samma pris efter rot.
 
Har missat ditt svar men håller med om att tak och golv är jätteviktigt! Det gör mycket för helheten och känslan.
Får jag passa på att fråga: vad gjorde du med taken där det var trasiga spänntak?
 
Med risk för att det blir off topic, absolut. Jag hade först tänkt laga dem (riva och limma dit silkespapper och måla) men eftersom jag såg när jag kikade upp genom ett hål att jag hade ett spontat undertak som höll isoleringen rakt ovanför så skar jag ner vävtaket, tog bort spännramen och skruvade upp ett klicktak (Billigaste i MDF som fanns på byggmax, 300mm breda) tog en halvdag per rum. Hade tyvärr inget foto på datorn men kan ordna det om önskemål finns.

Har ett rum kvar som ska få nytt tak som jag inte han med innan flyttlasset gick och nu prioriteras andra renoveringar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.