Letar punktbelysning till maskiner (tex bandsåg, pelarborrmaskin mm). Har använt Ikeas svanhalslampor som skrivits om här på verktygsforumet. De har lyst bra men svanhalsen har ej hållit i längden. Letar etfter något liknande, fast för dagligt bruk. Led känns väl vettigast m tanke på värmen. Förslag/erfarenheter?
 
Korrekt iakttagelse Daniel. Jag har även en sådan ikea lampa fast den har kortare hals och så är det kläm fot. Den verkar mycket bättre i halsen. Den har inte alls blivit lika glapp i infästningen och dessutom hårdare dvs trögare att ställa in. Har suttit uppe ett år kortare än dom andra och har inte alls samma tendens till slapphet och glapp som dom andra med längre hals.
Men jag är ändå lite skeptisk till att köpa flera än så länge så jag följer tråden
 
Använder mej av Sunnex lampor, dock halogen 20w IP65, men de finns även i LED.
 
Jag har ikealamporna som Pär skriver om, jag flyttar runt dessa och kan på ett hyfsat enkelt sätt få belysning där jag behöver det för stunden. På bandsågen ville jag ha en fast belysning som inte var i vägen och köpte denna och monterade.
Lampa.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Fördelar med den är att den är utrustad med en strömbrytare på själva lamphuset så sladden kan som i mitt fall byggas in, den kommer med både skruv och klämfäste. Nackdel är att det kunde vara bättre fjong i svanhalsen. Nu har jag bara kört dessa i ett halvår så hur dom kommer att hålla över tid kan jag inte säga så mycket om. ODTs lampor är säkert mycket bättre men för mig som tycks tappa syn för varje minut så värdesätter jag att ha många ljuspunkter:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.