Hej alla! hoppas att någon kan hjälpa mig..
Köpte ett klickgolv för 1 år sedan, nu börjar det glipa i fogarna. Har förstått att förmodligen är underlaget för mjukt å svajigt. :-/ frågan är om det någon som vet hur man kan fixa sprickorna på ett bra sätt? det är inte många sprickor men ändå. Är det någon som har haft samma problem å hur har ni löst detta? Har tänkt lite på att limma det eller skruva fast det men vet inte. skulle vilja höra med Er här först om någon har erfarenhet av detta.
 
Om det beror på att underlaget är för mjukt eller ojämnt är det nog svårt att göra något åt det. Förutom att göra om det från början förstås..

Om du skulle fixera det med skruv så skulle det bara spricka någon annanstans på golvet eftersom du då hindrar det från att röra sig.

Tyvärr så tror jag att det är något du får leva med.
 
svajigt.. vad har Du för underlag. Det är inte så att det ligger i klämm mellan väggarna
så att det buktar uppåt.
Annars blir det som ACME förklarar
 
Tackar för era svar..
det ligger inte i kläm mellan väggarna :( utan det ligger flytande. Själva underlaget, om man börjar nerifrån. Torpagrund, råspont, plastmatta, foam golvet.. Ni tror inte att det går att limma om man försöker att bända isär det lite mer?? vad för lim isådana fall. känns ganska tröst löst att man inte har fått denna infon av leverantören att detta kunde hända. Utan "det e bara att lägga" hörde att om man skulle få sådant här på garantin så får nivån inte skillja mer än 2 mm på 10 löpmeter. snacka om att friskriva sig! i mitt fall hade det nog inte hjälpt ändå, men tål inte laminatgolv någon svikt alls?? många tack..
 
Om plastmattan har filt under + Ditt foam, kan jag tänka mig att det kan göra sitt till att det rör på sig en hel del. Efter en tid kanske det samlas smuts i gliporna så att dessa inte går samman. Men naturligtvis kan det även bero på att tillverkaren inte lyckats fullt ut med sin tillverkning. Jag har inte sett något Pergogolv med glipor mellan skivorna, men däremot IKEAS, som också är pergotillverkat.
Men enligt tillverkarens garanti, 2mm på 10 meter, är nog försumbart och borde inte märkas. Men det är också olika beroende på vilken färg golvet har, ett ljust trädslag gör nog att skarverna framträder med vad gäller laminatgolv.
Men vad jag inte förstår är, när du nu talar om nivå, för det är något annat= ena skivan ligger högre än den andra.
Är du inte nöjd med golvet, tycker jag att du skall klaga.
Men om du ser det som ett problem för dig så är det klart du kan limma det, men inte på det underlag du har nu. Plastmattan måste bort, och så får du lägga på en golvmazonite. Men att få upp nuvarande skivor hela och utan skador, tror jag leder till problem för dig.
 
Har samma problem med ett Bauhaus golv, funderar på att ta upp det och limma kortsiderna, med det är ett heldagsjobb och jag har viktigare projekt på gång. Tills vidare får det ligga kvar och om 3 år byter vi nog ut det igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.