tommib
Jag är också nyfiken på vad för slags ljusramp det är. Med det föreslagna drivdonet, som då ersätter de medföljande, kan du använda färre än de som är medskickade. Det framgår inte tydligt men ev måste du ha ett sådant länkat per två lampor. Vilken märkeffekt har du på dina lampor? Drivdonet säger 15W men det känns mycket för en enskild LED.
Fördelen med det länkade är att du kan mantla av kabeln inuti drivdonet och klarar på så sätt isoleringskraven. På sekundärsidan finns inte samma krav. Däremot är det naturligtvis lämpligt att även skydda sekundärsidan ordentligt. Vidare tips och råd beror mycket på användningsområdet för ljusrampen. Ska den sitta fast monterad 2m ovanför ett bord eller kommer du använda den som blinder på konsert. I första fallet är det inte så svårt, i andra fallet skulle jag direkt avråda från att försöka knåpa ihop det själv...
 
Du kan tex använda avgreningar likt denna och sen koppla din ramp med SKX vanlig lampsladd, du kan avsluta med ett sladdställ. Är det en träramp kan du fixera både don och dosor snyggt och prydligt invid respektive spot, gå in med anslutningen från donen i änden med en avlastning och sy vidare med SKX i de två öppningarna i spetsiga änden. Så dåliga är inte donen med sina kraftigt isolerade primäranslutningar, på detta sättet blir det inte sämre än ett med lock och plint.

1441195p.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.