;D vi är två härinne som tjabblar om vem som har rätt  ;D ;D ;D. Det gäller skattemässigt bidrag för pelletskamin som inte är vattenmantlad dvs kamin som i nybygge kommer att skyffla runt värmen i hela huset som primär värmekälla men där tappvatten värms med el.

Tyckare A: Bidrag utgår för detta eftersom skatteverket skriver "luft och vatten" men vi har inte hittat paragrafen som förtydligar detta

Tyckare B: Bidrag utgår inte eftersom skatteverket inte skrivit "luft eller vatten"

Det hör också till saken att bägge tyckare A och B är besserwissrar som inte ger sig förrän motsatsen bevisats  :p.
 
Kopierat från
http://www.energiradgivningen.se/mitthus/bidrag.html
"Biobränsleanläggning
Den som bygger en ny villa kan söka skattereduktion för installation av en biobränsleanläggning, till exempel en pelletspanna, som primär värmekälla. Den nya pannan måste kunna värma både luft och vatten och samtidigt vara huvudsaklig uppvärmningskälla i huset. ägaren måste bosätta sig i huset under nybyggnadsåret. Skattereduktionen ges med 30 procent av den kostnad som överstiger 10 000 kronor, och maxbeloppet som ges för installation av biobränsleanläggning är 15 000 kronor. I Energimyndighetens faktablad finns det mer information om skattereduktionen. "
Öppnar man faktabladet
http://www.stem.se/web/biblshop.nsf/FilAtkomst/ET9_04.pdf/$FILE/ET9_04.pdf?OpenElement
står det att "systemet skall vara vattenburet och klara husets näst intill hela behov av värme och tappvarmvatten" (sidan är låst så det går inte att kopiera)
Hoppas det är vad ni letade efter ;)
 
Just det - jag hade alltså rätt ;). Men eftersom det gäller mitt hus får jag inget bidrag >:(. (Hade för övrigt inte räknat med det heller.)

Tack för hjälpen :-*
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.