Vi har tänkt att köpa en liten gård på landet, och bygga ett nytt hus. Vi har precis börjat titta på olika företag som säljer hus. Det verkar vara en hel djungel!!
Vi skulle vilja ha tips på billiga och prisvärda husföretag.
Billigt och bra. Tack på förhand.
 
Vi ska snart sätta igång med vårt husbygge. Det blir ett Eksjöhus. Vi har hittat ett passande hus från deras "egnahemserie" som ska vara lite billigare. Men då har du inte samma möjlighet att göra massa ändringar i planlösningen, som du kan göra i ett kataloghus.
För oss passade planlösningen utmärkt och vi kännde inte att vi behövde ändra speciellt mycket.
Än så länge så känns det väldigt prisvärt och som att vi får mycket för pengarna.

Lycka till!
 
Vi känner oss nöjda med pris, standard mm på vårat Duvhöken från LB-hus.
 
Tack så mkt för alla tips. Är också nyfiken på hur mkt era hus kostat ungefär.
 
Grundpriset för vårt Duvhöken ligger strax under 1.2. Då ingår inte tvätt- och diskmaskin i priset. Kakel o klinker i bad, klinker i tvätt. Vattenburen golvvärme i hela bv. Ingen trappa, oinrett uppe.
 
Vi ska ju bygga Smålandsvillan och det är ju inga dyra hus.... Fina och bra hus enligt oss! :)
 
skall ni göra jobb själva eller köpa nyckelfärdigt?1plans eller 1 1/2 plans? Hur mycket kan ni göra själva och vad har ni tid/råd med? Vad är budgeten för själva huset efter köp av tomt,pantbrev,bygglovshandlingar med mera?
Kolla upp restriktioner i byggloven på den tomt ni skall bygga på med mera.Det är mer än man tror ibland*ler*
Huvudsaken är at man vet dessa saker innan man letar husen för annars kanske man fastnar ordentligt för ett hus man sedan inte får bygga på den platsen...ja ni förstår:) På landet kanske det inte är någon större fara dock men kolla innan.

När det är gjort så kika runt och se vad ni hittar för hus som passar och vad de kostar. Många är flexibla och kan ändra planlösningar med mera efter önskat behov så det går nog att lösa bara ni hittar en tillverkare och ett hus ni trivs med:)

Personligen kollar jag just nu på Villa Varm då de säljer stommonterat och vi vill göra mesta invändiga jobbet själva.Det passar oss men inte andra så...allas förutsättningar är ju olika...Ni vet vad ni klarar av och inte och måste leta därefter.

Lycka till!! :)
 
Hej !

Vi skall bygga ett 1-plans Jordugglan från LB-hus. 1250000 NF.
Gjuten platta med vattenburen golvvärme i hela huset, kakel o klinker på båda toaletter/badrum/tvätt, Ballingslövkök...mer info + bilder finns om intresse finns.

Mvh,

Peder
 
ja 1250000 lät billigt för helt NF...Men är det så är det bara att gratulera ;D
 
Har just fått en grov offert från LB-hus. Nyckelfärdigt avser ju bara bygget av huset, tillkommer gör kostnad för tomt, anslutningsavgifter för vatten, avlopp, el och ev fjärrvärme, pantbrev, lagfart, bygglov, ränta och el under byggtiden mm till en summa av ca 175 000 i östergötland. Vi fick priset 1,2 mille för NF Kattugglan (utan att ha ändrat något).
 
Givetvis tillkommer det fler utgifter...
Men priset 1,25 mille stämmer för ett nyckelfärdigt Jordugglan inkl grund, schakt samt fyllnadsmassor (ej obegränsat).
För oss tillkommer sedan tomt..250000...ansl avg, bygglov, pantbrev, lagfart , el o räntor etc etc....ca 200000...
Vi har räknat på att landa på 1,8 mille ....

//Peder
 
Peddap! Du utlovade mer info och bilder längre upp, om intresse finns... Det gör det! Jag vill veta allt om ugglan-serien! Var och när bygger ni? Har ni gjort några ändringar i huset, typ valt bort eller till något, och vad kostade det?
 
skicka ett mail till mig med din emailadress så kommer bilder o info....

//Peder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.