Vill bara varna för Juliana Basic växthus som bl.a. sälj av Plantagen (http://www.plantagen.se/odla_ute/vaxthus/4e9dd6f2c2d57c490400026b/vaxthus-basic-6-kvm).

Monteringen var OERHÖRD plågsam och jag ångrade köpet många många gånger om!! Det tog många många timmar och dagar att få det rätt och med hjälp av flera personer. Ändå är jag ganska händig vill jag påstå.

Dels är materialet (polykarbonatskivorna) mycket känsliga och tunna och ska passa in i många trånga lister.

Skruvar ska träs in i lister långt i förväg, annars är det bara att börja om och om igen....

Framförallt var instruktionsboken UNDER ALL KRITIK. De som skrivit den gör sig själva en tjänst om de byter jobb och gör något annat istället. Jag har nog aldrig varit med om något så dåligt!

Slutligen, var det värt 5000. NEJ, absolut inte med den medföljande instruktionsboken!
 
För några helger sedan monterade jag och min svärfar ett växthus som var väldigt likt ditt.

Jag var imponerad över hur grundlig manualen var. Alla delar var uppmärkt med nummer som återfanns i manualen. Det var bara att ta rätt del och skruva fast den på rätt ställe. :)

Den såg nästan ut exakt som monteringsanvisningen till Julia Basic (om det nu är samma manual?):
http://www.greenhouses.com/media/manuals/JulianaBasic.pdf

Visst glömde man ibland att förmontera bultar i kanalerna men bläddrade man tillbaka i manualen så stod det faktiskt var man skulle förmontera bultar.
 
Tack! Äntligen ett forum med någon som känner likadant. Helt värdelös är denna konstruktion och beskrivningarna ser ju ut som ett förskolebarn ritat! En fråga, hur tusan fick man fast växthuset i medföljande ram. Enligt beskrivningen som förskolebarnen ritat ska de bara ligga i medföljande plastskenor i ramen vilket jag inte förstår kan utgöra en "stabil och säker grund"...
 
Det måste finnas olika varianter av manualen för den vi fick med (och den jag länkade till i mitt förra inlägg) är i princip omöjlig att inte förstå. Ser att jag lade upp lite bilder på vår hus-blogg:
http://bergabo.blogspot.se/2012/05/vaxthuset-pa-plats.html

Jag minns faktiskt inte hur man fäste själva huset i ramen men stabilt blev det tydligen får vårt hus har klarat av flera stormar och ligger precis vid kusten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.