Skulle starta åkgräsklipparen idag men startmotorn orkade inte dra runt. Batteriet är helt nytt och laddat. Motorn gick inte att vrida förbi en viss punkt. Tog ur tändstift för kontroll, då rann det ut bensin ur tändstiftshålet. Tanken hade dessutom tömts på något mystiskt sätt. Försökte starta för att vädra ut cylindern, då kom det bensinsprut ur hålet.
Vad kan det vara för fel? Helgen innan hade jag köpt nytt tändstift, nytt batteri samt fyllt på med alkylatbensin och kört en kvart utan problem.
Kan denna bensin ha förstört någonting i förgasaren?
 
Det låter som om flottören eller någon backventil har hängt sig i förgasaren (om det nu fortfarande finns sådana i gräsklippare).
Bensinen har då runnit ut i cylindern och fyllt den (därav att du inte kunde vrida förbi motorn).
Vet ej om denna sorts bensin kan skada något i förgasaren , men plocka bort den och rengör den inuti försiktigt.
Lycka till.:)
 
Förgasaren är gjord för att det skall vara bensin i den, så att den skulle ha tagit skada av för mycket bensin verkar inte troligt. Däremot är det troligt att bensinen som läckt även hamnat i motoroljan så att denna blivit utspädd. Det kan vara poäng att byta olja innan du börjar använda klipparen. Om det finns en flottör i förgasaren tror jag också att den har hängt sig.
 
A
Fyller du från plåtdunk?
Kan vara rost eller annat skräp som följt med bensinen och satt sig mellan flottörnålen och dess säte i förgasaren.
Du kan prova knacka lite på förgasaren med plastklubba och om skräpet försvinner och det blir tätt igen så kan du köra vidare.
Om det finns en avstängningskran mellan tank och förgasare så ska den vara avstängd när maskinen inte används, precis som diskmaskinsavstängningen på köksblandaren! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.