Vi funderar på att bygga ett hus av helväggselement av träullit och funderar på uppvärmningssystem.
Någon som har byggt nyligen med träullit och har erfarenhet av detta?
Träullit har ju bra värmelagringskapacitet, först tänkte vi bergvärme - smidigt, men är det överdimensionerat? Kommer den producera mer värme än vad som går åt i ett helt nytt hus med så pass bra isoleringsvärden? Sedan tänkte vi (då vi ändå kommer installera kaminer i huset mest för mysfaktorn) en vattenmantlad kamin i köket och solvärme som komplement? Elda vintern och låta solen värma sommartid. Och så vattnet i ack.tanken även kan värmas av elpatron om man reser iväg några dagar.

Huset kommer bli 1,5 plan i vinkel, ca 150kvm, putsat med KC bruk förmodligen utvändigt. Vattenburen golvvärme nere och radiatorer på ovanvåning. Idag är det 2 pers i hushåll men med risk för utökning:)

Hur har ni gjort vid nybygge och hur har det fungerat?
Hade ni i efterhand valt andra lösningar?
Tacksam för tips och erfarenheter! Guld värt:)
 
..Glömde ju tillägga att det såklart är en kostnadsfråga. Bergvärme är ju ganska dyrt att installera med pump borrning och dylikt och producerar den då mer än vad som faktiskt behövs så känns det som ett mindre bra alternativ. Då kanske man ska välja en billigare lösning.. Men å andra sidan, behövs det, så kanske det är det bästa alternativet på sikt.. Och mindre slit med veden..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.