Har installerat en 32mm PEM slang som kommer upp genom bjälklagret ca 60cm, 90 graders vinkelkoppling, 30cm PEM, 90 graders vinkel ner till en Jets vakuumpump för toalett. Slangen är alltså draget som ett upp och nervänt U med 90-garders kopplingar. Problemet är att de 60cm och 30 cm PEM-slangsbitarna inte är rak utan fortfarande spänner med samma böjning som när den var hoprullad. Kan man värma på för att få bort spänningen/böja dem raka?
 
Fler klammer hade jag valt som lösning
 
Bara böj tillbaka röret så att det blir rakt
 
Pemslangen är av levande material och därför kan dens "naturliga läge" kan därför vara böjd - de hjälper inte å böja tillbaka den. Som nämdes, fler klammers :)
 
Värm upp slangbitarna i varmt vatten och rulla dem från och tillbaka på en plan yta tills de svalnat, då får du dem raka. Det går utmärkt att få PEM-slang rak. Det är bara rulla ut den på plant underlag en varm och solig dag och låta den ligga tills den mjuknat och rätt ut sig.
 
Krilleman
Köp en rak längd hos din lokala rörpulare om du vill ha spikraka PEM-rör!

6m rakt 32mm PEM RSK 2406159 och har grundpriset 199:- med moms! Kostar ca hälften om du känner någon med konto och rabatt.

Raka PEM 32 finns inte med brun stripe. Så RSK ovan är med blå.
 
Tyvärr blir de lokala vvs-firmorna med lager och kontor där man kan knalla in och handla alt beställa allt färre. De flesta firmor verkar ha kontor och allt i bilen, så de flesta av oss är hänvisade till byggvaruhus och nätbutiker när vi ska handla vvs-prylar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.