Någon som vet någon som kan såga ett hus i två delar och frakta det 6 mil i Stockholm. ? Inget som gör dagligen kanske. . Men alla tips är välkomna.
 
Hur stort är huset? konstruktion? Bilder och ritningar skulle hjälpa för att kunna ge svar.
 
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
Varför inte frakta det helt och hållet? Ser inte så stort ut på bildera
 
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
för det finns ett passage på vägen som är 3.9m ... kolla 2 minuter in i videon som vi spelade in på vägen från tomt ut till stora vägen: https://www.youtube.com/watch?v=g9gi6JUjE18

Kanske går det att med kranbil lyfta hela huset i luften och backa samtidigt.. ? Är sånt möjligt?...

Annars, är ett någon som vet hur man kan kapa huset å var man ska vända sig?
 
Det var väl bara staketet som var ivägen? Ett gammalt staket fäller du och monterar upp igen på en förmiddag. Bjud ägaren på bullar så blir han nöjd.

Har aldrig sett ett hus längsklyvas. Du tänkte alltså såga av varenda takstol?

Edit: Kollade igen, det kanske skulle gå att kapa "åt rätt håll" ändå. Men är det verkligen värt jobbet? Skulle det bli så mycket billigare med transport osv jämfört med att bygga ett nytt?
 
Redigerat:
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
det står ett litet hus i vägen bakom staketet, man ser taket. Så även om man tar bort staketet så får man bara 30-50 cm till..

Kan en kranbil lyfta upp ett hus 2 meter upp och 1 meter åt sidan och köra samtidigt?? Då menar jag en normal kranbil, inte nån mega-stor från discovery channel... :cool:
 
Jag tror det enklaste och billigaste faktiskt blir att ta in en Discovery channel kranbil. Då behöver bilen inte ens backa utan kan lyfta ditt hus okapat över granntomten. Bör vara fullt möjligt.
 
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
Ok.. ska kolla imorgon va killarna med de stora leksakerna säger..
 
Går det inte flytta huset i ett stycke skulle jag nog fundera flera ggr innan jag gick vidare....tveksamt att det lönar sig om det blir för mycket jobb.
Tror inte alls på att ha huset hängande samtidigt som man kör.
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
Som sagt en stor kranbil för just sådana här jobb lyfter utan problem huset de metrar du vill ha åt sidan och upp.
Nej, en kranbil kommer inte köra samtidigt som den lyfter:)
Vad är det för mått på huset?
 
Redigerat:
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
Man skär ner huset i 6 delar, 2 långsidor,2 gavlar och efter att teglet plockats av så delar man på taket på mitten inte över nocken utan jäms med en takstol, Husdelarna fraktas sedan stående snett upprätt på en vanlig kranbil som sedan lätt lyfter rätt allt på plats. Har varit med 2 ggr och gjort det! Fungerar bra att sätta ihop det sedan efter att det kapats isär! Efter att jag tittade på länken du bifogade så glöm inte golvet! :)
 
Redigerat:
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
wow.. det var en rejäl sågning... 6 delar..

exakt var sätter du sågen? bara rakt på husknuten? .. och sen sågar man så lågt man kan inifrån nära golvet?

vilka verktyg använde du?

sist men inte minst.. är det mycket jobb att sätta ihop allt så det blir bra..eller blir de ett ärrat hus.. som smågråter in luft och fukt :)

huset är 5x7 meter som svar på det förra inlägget.
 
Ta bort knutbrädorna, såga igenom med tigersåg där reglarna möter varandra, i princip ska bara spikarna sågas av, men det är näst intill omöjligt. Plocka bort golvet som ligger på bjälklaget, är det golvbrädor tas de yttre bort som ligger närmast syllen, såga så nära syllen det bara går, är det balkskor sågar du mellan balkskon och syllen, mot gavlarna kapas golvet så nära det går, efter att golvsocklarna tagits bort. golvet ligger då "löst" inget som håller upp det. Tigersåg med kombiblad bör användas, det är dåligt men det enda som klarar spik, plåtar, trä, skruv...... taket kan så klart inte tas ner sist..... vet inte vilka kunskaper du har men det tar 40-60 mantimmar (5*7 meter) med bra verktyg och lite kunskap i hur ett hus skall vara uppfört.
Var försiktig med säkerheten, när taket är borta behöver du sträva upp väggarna innan du sätter sågen i dem.
men det är så mycket mera att tänka på.... elen kopplas ur, vattnet, finns det en skorsten... isf är den murad eller rör, isolering på vinden bort.. Lycka till, det är inget nybörjarprojekt!
 
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
Fönsterbågarna plockas ur, fixera hålen med plyfa eller liknande annars får du inte dit dem igen, om du låter fönstren sitta kvar så spricker med stor sannolikhet glasen. Svaret på din fråga om det blir snyggt efter denna itusågning, svaret är att det knappast syns något alls när knutarna sitter på igen. Är det gipsväggar utan osb så kommer de att spricka, ytskikten inomhus kommer att behöva en rejäl uppfräschning, utanpåliggande el är svårt att klara sig undan med om du inte river innerväggarna eller fräser in nya rör, mera arbete att sätta ihop huset igen men det är det värt eftersom det inte kostade något i inköp, räkna med att du har att göra en lång tid framöver...Huset står på plintar, har du tänkt att gjuta platta? Om det är så, lägg med värme på en gång det blir en bra investering, då behöver du inte bry dig så mycket i golvet förutom att forsla bort det! Personligen tror jag att du skulle tjäna på att köpa ett färdigt "Attefallshus med sovloft" i alla fall i tid.....
 
  • Gilla
martinch
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.