Hej!
Jag är ägare till ett gult tegelhus och frun är inte så förtjust i denna fasad. Vi tänkte först slamma fasaden men har fått reda på att det antagligen är för dyrt. Undrar då om man kan måla tegelfasaden istället, så att det blir helgult utan fogar. Är det möjligt och hur kommer det att se ut. Någon som vill hjälpa mej och svara på detta.
Mvh Luppe
 
Beroende på vad det är för typ av tegelstenar så går det bra att måla i en annan kulör. Det är viktigt att använda rätt sorts färg för använder man fel färg kan man få frostsprängningar i stenarna och då är det inte roligt. Kan inte alla fabrikat men finns det någon Caparolbutik på din ort finns det färg där för dig. De har även en bra konsultationsverksamhet som kan tala om för dig hur du ska gå till väga. Lycka till!
 
Hej Luppe!
Jag vill rekomendera en besök på www.raadvad.dk samt www.sns.dk. Det är seriösa danska sidor och sanna guldgruvor om det gäller tegelhus. Det är många såna i Danmark och dom om någon har dom bästa erfarenheter....... Där får du veta vilka fel man kan göra och hur ska man göra för att undvika fel. Själv bor i en tegelhus och haft mycket nytta av dom. Hoppas att språket blir inte allt för stor hinder. Så innan du tar i pensel ..... läs på.... och lär av andras fel ( det är biligare)
hälsningar, gaia
 
Stod i samma läge för 2 år sedan med vårt befintliga hus. Vitt (skitigt) tegel med gråa fogar. Fick då rådet av en målare att måla med silikatfärg (beckers) och måste säga, två år senare, att det fortfarande ser bra ut. Skall enligt beckers själva vara gjord för tegelfasader, betong och puts utomhus.

Det enda vi gjorde innan var att tvätta huset med högtryck, fixade dåliga fogar med bruk och lät fasaden torka i en vecka.

Det finns säkert andra tillverkare som har silikatfärg eller liknande om man vill ragga bra priser för färgen var inte helt billig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.