En bekants far ska komma och lägga in en plast matta på golvet i våran tvättstuga som är helt nybyggt.

Jag frågade vad jag kunde göra i förväg och han förklarade så här. Jag undrar om jag har förstått allt rätt?

Skruva golvbrunnen i golvskivan där du vill ha den.
Lägg på en omgång nya skivor på hela golvet och såga ut ett större hål där du vill ha fallet för brunnen. Så skulle han bara spackla mellan stora hålet och brunnen så det e ett fall runt brunnen.

Sen sågar du tunna list bitar av spån skivan 1cm breda och sätter runt hela rummet imot väggen. Så kan han drar ett varv med spackel spaden imot listen och få ett litet fall ut från väggen.

Stämmer detta? Han äger ett större bolag och lägger mattor dagligen. Men har aldrig hört talas om detta så funderar på om jag har förstått allt rätt.
 
Golvbrunnen ska vara skruvad i reglar eller i en speciell rigg (från golvbrunnstillverkaren) man ska alltid följa brunnstillverkarens monteringsanvisning, här kan man ladda ner Purus http://www.purus.se/ladda-ner/monteringsanvisningar/

Ska hela golvet flytspacklas?
För att få rätt fall på flytspacklet så kan man använda speciella "mätpinnar" som man klipper av i rätt längd och sätter fast på golvet.

Läs på https://www.gvk.se & http://www.bkr.se/

https://www.gvk.se/branschregler/rad-och-anvisningar/fixering-av-golvbrunn
https://www.gvk.se/branschregler/rad-och-anvisningar/nivaskillnad-golvbrunn-och-underlag

Edit
Om du ska göra ett fall från väggen som är en spackelspade bred och där ena kanten är lika hög som golvspånskiva så blir det (nästan) större fall vid väggen än vad det brukar vara precis invid golvbrunnen i en dusch.
 
Redigerat:
Vi ska inte flyspackla det e därför jag skulle göra så här i stället. Och precis som du säger. Antar att det blir ett fall från väggen som är en spackelspade bred.

Ska bara va tvättstuga så hela ytan behöver Inte ha fall. Mm om jag förstod allt rätt.
Eller har jag missuppfattat allt?
 
Redigerat:
Håller med på med tvättstuga. Vad jag har förstått så gjorde man så förut, skapade fall med spånskiva och det. Idag flytspacklas allt. Golvbrunnen monteras i en monteringsplatta. Lite av vad jag har uppfattat under arbetets gång.
 
Det låter ju helt galet att ha stort fall vid väggen och inget fall i det mesta av rummet. Ska maskinerna stå på snett kanske? Och omman spolar golvet så har man pölar ändå.
 
Om du gör ett fall som är ca 2 cm högt och 30-40 cm brett så kommer du att ha det svårt att ställa något intill väggen, bla tvättmaskin och torktumlare, i bästa fall så går det att justera maskinernas fötter så mycket.

Det räcker med att fall på någon mm/m, om jag kommer ihåg rätt (bör stå i länkarna) så ska höjdskillnaden mellan golvbrunnens överkant och tätskiktets uppvik mot en tröskel vara minst 1 (eller 2) cm, det mesta brukar göras vid själva brunnen.
 
Kan bara tillägga att "listerna" runt rummet är 8mm så den lilla lutningen går väl skjustera med fötterna på maskinen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.