Dags att montera in en skjutdörr som går in i väggen till sovrummet.
Ni som redan gjort denna montering, vad behöver jag tänka på?

Någon som har erfarenhet från denna ÅF:
http://www.mindorr.se/skjutdorrar

eller tips på bra grejer?
 
Har monterat ett gäng och det är jävligt mycket jobb för en dörrjävel :) Var noga med att få överliggade regel i dörrhålet i våg och regeln som dörren stöter emot är rak och fin.

Väggen som dörren går in i ska det väl sitta liggande läkt, tänk då på att inte har för långa gips skruv där så dörren repas när den stängs. Vet att ibland är läkten så tunn att vanlig 35 mm gips skruv går igenom trät, ta då 25 mm gips skruv som är för plåtregel .så kan ni dra på lite lim på läkten för att 25 mm skruven drar inte så bra i trä.

Tror det brukar vara med ganska bra instruktioner till skjutdörrarna så det löser sig nog.
 
  • Gilla
rockin_john
  • Laddar…
Glömde. Dörren brukar hänga i två slädar som går i en skena. Man kan fin justera dörrbladet på slädarna med hjälp av en nyckel som brukar följa med.
 
Tackar! Tror jag skall våga ändå. Har tagit en vecka ledigt från jobbet för att renovera sovrummet och behöver flytta dörröppningen så tänkte passa på att bygga in en dörr när jag ändå river ner väggen.

Verkar detta bra eller?
http://www.mindorr.se/skjutdorrar
 
Jag vet inte om jag monterat just en sån dörr från detta märke men jag tror inte det skiljer sig så mycket på tillvägagångssätt. Det är nog ungefär som kök :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.