Har ett äldre hus på torpargrund, byggt 1893.

Funderar på att teckna Anticimex Trygghetsavtal, främst för att min vanliga hemförsäkring ej täcker rötskador samt skador orsakade av hussvamp.

Erfarenheter? Synpunkter?
Är det värt stt teckna?

Tänker att det kan vara bra även med besiktningar vart fjärde år.

Tacksam för synpunkter!
 
Åsa Lund
Kolla försäkring hos Trygg-Hansa istället - där ingår försäkring mot svamp (dock ett halvårs "karens"). KAnske mer prisvärt att ha TH-försäkring och sen köpa timmar av Anticimex vid behov?
 
Tack för tipset! Nu är det dock så att jag är helkund (bank och försäkring) hos ett annat försäkringsbolag.
Skulle jag byta just hemförsäkringen till ett annat bolag (ex Folksam) så skulle jag förlora den helkundsbonus som jag har hos nuvarande försäkringsbolag. Vilket ju innebär en hel del pengar/år eftersom jag har bonus på försäkringarna och som helkund har större möjligheter att förhandla bolåneräntor osv.

Så, i mitt fall, kan kanske Anticimex Trygghetsavtal vara ett bra komplement till nuvarande hemförsäkring?!
 
Trygg Hansa menade jag!!! Inte Folksam.. :)
 
Nu går meningarna om Anticimex isär bland specialisterna här. En del tycker att AC är direkt dåliga och okunniga. Kolla extremt noga vad försäkringen täcker och under vilka villkor. Kräver de egna besiktningar till hutlösa priser för att upprätthålla försäkringsskyddet? Vad är dina skyldigheter? Finns det kryphål för AC att komma undan vid skada?
 
  • Gilla
Stina71
  • Laddar…
O
Deras besiktningar brukar inte alltid vara de bästa. Så det är inget argument till att skaffa AC...
Dessutom lovar jag dig, de kommer garanterat att sälja på dig deras avfuktningssystem till krypgrunden... För massa dyra pengar...
Så kolla runt bland alla dessa försäkringsbolag som finns...
 
  • Gilla
Enk Projektet och 1 till
  • Laddar…
Tack för era synpunkter!

Har redan kollat med mitt eget försäkringsbolag, som är bra, men deras försäkring täcker bara ev röta/hussvamp osv OM angreppet är orsakat av läckage från ex ledningar eller ytskikt. INTE om angreppen kommer från markfukt eller miljön i övrigt. Tyvärr har de heller ingen tilläggsförsäkring som man kan teckna i detta syfte. Som jag skrev ovan, är helkund hos detta bolag och det skulle därför inte funka för mig att byta bolag just för hemförsäkringsbiten. Då är jag ju inte längre helkund och förlorar helkundrabatter på försäkringarna, bättre boräntor osv. Därför jag är ute efter att endast teckna en tilläggsförsäkring hos något företag, som kan komplettera befintlig hemförsäkring. Kan det finnas annat bolag än AC som man kan teckna en sån tilläggsförsäkring hos tror ni?
 
Läste i AC:s försäkringsvillkor. Hittade bl a en tabell för åldersavdrag för olika byggnadsdelar.
Här anges "år utan avdrag" och därefter "avdrag/år".

Känns helt galet att försöka "lura på" mig detta avtal då jag med ett hus byggt 1893 inte verkar kunna få ut en endaste krona i ersättning, vid en eventuell skada. Iallafall inte vad gäller byggnadsdelar kopplade till husets grundkonstruktion, torpargrund, bjälklag, väggar, golv mm, ja allt detta skulle ju ha så mycket åldersavdrag att ingen ersättning skulle betalas ut iallafall. Eller fattar jag helt fel?!
 
O
Bra att du läser försäkringsvillkoren noggrant! Lyssna inte på eventuella säljare, utan läs själv!
själva besiktningen de erbjuder kan du klara dig utan!

hmm... man kanske ska kolla upp AC´s försäkringar...
Nu har jag ögnat igenom deras villkor..
Du skrev att du hade krypgrund... Då kommer de säkerligen kräva att du ska montera deras avfuktare annars så gäller inte försäkringen... Jag fick en uppfattningen... Jag har inget förtroende alls för AC
 
Redigerat:
  • Gilla
Stina71
  • Laddar…
Ja AC brukar ju sälja in sina avfuktare i alla lägen. Det var en tråd här för typ ett år sedan där de rekommenderade avfuktare till krypgrunden i ett bes. protokoll. Det var bara att huset hade platta på mark...
 
  • Gilla
Visua och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Om du har alla andra försäkringar i ditt gamla vanliga bolag och har hemförsäkring med hussvampsskydd hos TryggHansa kan väl inte rasera tillvaron så hemskt? Räkna lite på det! (och strunta helt i Anticimex)
 
  • Gilla
Stina71
  • Laddar…
Anticimex trygghetsavtal innebär ju att man får besök vart fjärde år där de går igenom ditt hus och ser över framför allt det som innefattar vatten, ledningar, läckage och fukt. Har fackmännen följt branchreglerna? (Flesta fall inte, gjorde ett badrum för 6 månader sedan där de drog 4 vattenledningar genom golvet vilket inte följer gällande regler. Skulle det uppstå läckage här kan jag bli utan ersättning). Dropp under diskbänk? Hur ser brunnarna ut? Mattsläpp? Klinkers och tätskikt? Utkastare, avrinning tak, stuprör, sen påminner de dig om brandsläckare, varnare, fukt på vind osv. Liten summa per år för att vet att ditt hus mår bra. Efter en genomgång av ditt hus vet du ju vad de kollar efter och lör dig mycket själv ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.