Har skrivit kontrakt på fint hus i stockholmstraken med suterängplan.

Där har man dränerat med pordrän.
Man har satt plast på insida av lecaväggen och sen reglat med träreglar och skivor samt gips.

Ska man oroa sig mycket för detta tillvägagångssätt? Delar av utrymmet är dessutom våtutrymme och ytterst på pordrän (200mm) sitter fiberduk och platonmatta.

Är rätt nojjig då vi fortfarande har rätt att frånträda köpet. Samt att hela nedre plan på huset är nyrenoverat med sten och kakel.
 
Utan plast, med stålregel och ev lite luftspalt innanför och du skulle ha en lösning som många kör med när de reglar mot existerande källarvägg. Att ha ett lager plast som du har tillhör kanske inte det vanligaste

Kombinationen av både pordrän och Platon kanske inte tillhör vanligheterna heller.

Finns papper på allt som gjorts? Konstruktionsvalen är ju lite intressanta och anledningen till dessa skulle ju vara intressant att veta
 
Fanns inte mkt papper på nåt. Men nu har vi hoppat av köpet.

Känns väldigt skönt så. Men alternativa objekt är inte så lätt att hitta heller
 
Nu är förvisso utsidan av källaren välisolerade och fuktskyddad. Men det jag kan se som en risk är att fukt som vandrar naturligt i väggen inte kan vädras ut då den fastnar mot plasten, grundmuren blir lite som med dubbla tätskikt, plast och Platon där det inte finns någon stans för fukten att ta vägen. Det andra är att det finns en risk för kondensbildning mot plasten på innerväggen när varm inomhusluft möter den kallare plasten mot ytterväggen. Hade varit mer nöjd om de satt plasten mellan reglarna och gipsskivorna samt flyttat ut träpelarna en cm från väggen.
 
Allt detta är bara spekualltion. Flytta plastfoilien hit eller dit. Det enda raka i sådan tveksamma miljöer är att helt bygga i mineraliska material. Riv bort allt som heter reglar tills att sten/betongväggar trädar fram Slätputsa så har du en bra vägg att måla på. Rätt färgmaterial så håller det länge.
 
  • Gilla
Steinmeister
  • Laddar…
Varför tar folk trä när det finns plåtreglar och skivor utan organiskt material? Kan väl inte kosta så mkt mer?

Varför bygger man cc60 när man ska kakla på det? Så många varför...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.