Hej.
Har börjat planera lite styrning av belysning m.m hemma.
Jag vill ha ett prisvärt system som går att styra från surtplatta/dator och ställa in scener på.
I början nu så gäller det alla lampor i fönster, prydnadslampor etc.
Planen senare i framtiden är att lägga in ev styrning av markiser vid fönster, förbrukning på pannan, kanske styrning av utebelysning och mediastyrning i biorummet.
Med tanke på hur ens projekt slutar så är de bra om det går att bygga ut systemet i framtiden
Jag har nya vägguttag/brytare i större delen av huset och vill inte ha en mottagare som pluggas in i uttaget, utan något liknande Nexa WMR-3500http://smart-telematik.se/product.html/tradlos-infalld-vagguttagsmottagare-on/off?category_id=29

Bör man satsa på Nexa Gateway eller någon mer avancerad styrenhet?
Har de andra tillverkarna något liknande mottagaren från Nexa, dvs en puck man kan ha i dosan bakom.
Tacksam för svar, är en nybörjare inom det här
 
Problemet med att ha en puck i dosan är att båda vägguttagen blir avstängda.
 
Jag har 1-vägsuttag jämte fönsterkarmen i alla rum som är just för belysning, så det är inget problem. Det ska bli skönt att bli av med alla 9 timrar som sitter i just nu. Har dessutom lamputtag ovanför fönstren i vardagsrummet.
 
Ja timrar vill man ha bort, drar mer än lamporna om man har led, och det jävla tickandet gör mig galen.
 
Helt enig. Sen har jag planer på fönster markiser och då tycker jag det kan vara värt med ett litet system. Nexa verkar ju bra, och det verkar gå att få ihop det med typ en Zipabox. Har även Danfoss living termostater i halva huset så de finns ju möjlighet att styra värmen då med :)
 
Om du har danfoss eget system för för att styra termostaterna så fungerar inte de med någon styrbox. Det är olika produktnummer på dem.
 
Nej just nu har jag Living Eco vilket inte är kopplat till ett system. Det var innan jag tänkte på ett centralt system. Däremot kan jag ju beställa dessa http://smart-telematik.se/product.html/danfoss-termostat och bara byta dem rakt av. Samma anslutning som de som sitter där nu.
De står ju att de är kompatibla med Z-Wave
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.