Hej, har allvarliga problem i hela huset med kondens på insidan av rutorna. Det kan bli så mycket så att det bildas små pölar och har även upptäckt små vita mögelsporer. Huset är från 1988 så den är inte så gammal. Vet inte riktigt hur jag ska bli av med all kondens under vintertiden. Behöver jag använda avfuktare eller är ventilationen för dålig, eller har vi det för varmt inne? Har tittat på andra inlägg men får inte riktigt grepp på helheten. :( Skulle vara tacksam för en massa tips! :D
 
På vilket av glasen är det bör kodens på det yttersta eller innersta sidan.
Är det "riktiga" 3-glas fönster och inte kanske bara 2 glas + en ruta eller vad man ska kalla det.
 
Det spelar ingen roll hur många glas fönstret innehåller , det viktiga är att kondens ska bara finnas utvändigt. Invändig kondens sker pga dålig ventilation, hur ser fönsterbrädan ut? Finns inga frästa hål , köp fönsterbrädor som har.

Med vänlig hälsning, fremax
 
Du har för dålig ventilation. Har monterat många fönster med djupa smygar och hela fönsterbrädor utan att få kondens. Vad har du för ventilationssystem? Självdrag eller mekanisk?
 
Nånstans måste ju vattenångan komma ifrån. Har ni extremt många krukväxter? Kokar ni utan lock?
 
Hur är ventilationen? Har ni element under fönstren? Hur ser fönsterbrädan ut? Mycket saker/blommor
I fönstren?
 
Mekanisk ventilation ? Rengjort filtren ? Hur många är ni i hushållet ? Hur stort är huset ?
 
Det är riktiga treglas fönster, och det är den innersta som har massa kondens.
Det är självdrag i huset på en enplansvilla 135m3 och alla dörrarna står öppna till alla rum. Vi är två vuxna och två småbarn men vi tvättar en hel del och det finns ett utsug i tvättstugan. Vi har dock både luft/luft pump och en varmvatten panna så det är dubbla uppvärmning. Sambon torkade av fönstrerna imorse. image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
För dålig ventilation ger hög fuktighet i inomhusluften.
Fönsterytan är kall och därmed fäller fukten ut där (dagg).

Öka ventilationen eller köp en avfuktare.
 
Hur varmt har ni det inomhus?
 
Är det ett nytt problem, måste det bero på en föränding i huset eller på beteendet på på er som bor i huset?


Men egentlien ovasett om det är ett nytt eller gammalt problem så bör in se över ventilationen, både tilluft och från luft. den verka vara för dålig. De flesta har problem med för torr luft innonhus på vintern, inte för fuktig.
 
Vi har bott i huset ett år, så detta är första vintern i huset så jag vet inte om problemet har funnits innan. Vi har mellan 19-21 grader i huset. Får börja med att se över ventilationen så att den fungerar som det ska. Annars så får jag börja använda avfuktare i tvättstugan och se om det ger någon förändring!
 
Ungefär vid vilka temperaturer utomhus uppstår detta?
Får själv lite kondens när det börjar krypa ner mot -20 - -25 och vi harmekanisk ventilation (FTX)
 
Vi har det inte så kallt nere runt Borås, det uppstå redan vid 0 gradigt.
 
Fick samma problem när vi tilläggsisolerade å byttetill 3-glas energi fönster, blev för dålig ventilation, åxå självdrags hus, satt in nya tilluftsventiler genom vägg å i vissa fönster, samt en fläkt som går konstant i badrummet, då blev de bra hos oss.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.