Vi köpte vårt hus 2007 byggt 1929 för 1.765.000 plus lagfarter.
Vi har kvar 80.000 på topplånet samt 500.000 i 3 olika bottenlån.
Vi har lån på bil på 42.000:-

Vi skall bygga ut vårar hus för cirka 1miljon.
Mäklaren var här idag och värderade huset till 2.300.000 och efter utbyggnad till 3.500.000

Känns som vi har mycket att säga till om till banken då värdet ökat så mycket.
Vad är det bästa att prata med banken om lånet?
 
Bankerna har färdiga rutiner för hur de arbetar i dessa lägen. Det vanligaste är att ni helt enkelt bokar en tid med er handläggare och lägger fram planerna för denne. Ta med ritningar och visa. Om ni har låtit en arkitekt göra det kanske ni har bilder på hur det kommer se ut när det är klart. Ta med dessa då också.

Dock är det så att banken i slutändan bara bryr sig om att säkerställa sin pant, så värderingen ni låtit göra är viktigast. Banken kanske vill låta göra en värdering med sin egen utsedda mäklare/värderare.

Sen är det som allt annat här i livet, en förhandling. Ni har egentligen inte mer att säga till om än vad banken värderar er som kund. Får ni nej hos en bank, eller inte får tillräckligt bra villkor, går ni till nästa bank.
 
Tack för ett mycket bra svar.
Det är Swedbank som vi har som bank, samt deras fastighetsbyrå som var här.
Vi är bra kunder hos banken.
 
För det första ska ni baka in nuvarande topplån och billån i bottenlånen, ni kan ju ha i alla fall 1,5 miljoner i bottenlån, så jag förstår ärligt talat inte varför ni har topplån och billån kvar? Hur högt ni i praktiken kan låna har ju med era inkomster och bankens vila att göra, men som sagt, billån och topplån ska ni inte behöva ha en med ert ingångsvärde på huset.
 
  • Gilla
jimih
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.