G
Har man i dessa beräkningar tagit hänsyn till den uppvärmning av bostaden som man får när de elektriska apparaterna används. Detta ger ett positivt tillskott som i alla fall är välkommet vintertid.
 
Trodde folk seriöst att det var en större kostnad att ladda mobilen?
 
"Värma upp bilen och få isfria rutor med kupevärmare är 2,10 kronor"
Husets elkostnad ökar, men det bör ändå bli en besparing, för bilen kommer att få sänkt förbrukning och det är bättre för hälsan att sätta sig i en varm bil.
 
Ja, har man en motorvärmare som även faktiskt värmer motorn så bör man spara in de kronorna på mindre förbrukning. Dock är det ju många värmare som enbart värmer kupén.
 
G
Det blir en ganska välstekt pulled pork om man satsar 32 kr på att grilla den.....
 
Bastu. 6 kW kontinuerlig effekt i 2 timmar. Grillad bastubadare.
Pulled pork, 3 kW kontinuerligt i 7 timmar. Förkolnad köttbit.

Väldigt dåliga beräkningar. Båda på maxeffekt utan termostat.
 
Herregud, det går ju inte att köra full effekt för att göra pulled pork, om man nu inte har en hel gris att steka. Det måste vara någon som aldrig lagar mat (eller badat bastu) som gjort den där uträkningen.
 
Såg den där listan i något annat media och konstaterade snabbt att det inte är på något sätt lönt att byta ex vitvaror till energisnålare.

Det är knappt så det är lönt att välja energisnålare ens när man ändå skall köpa nya om det inte skiljer väldigt lite i pris och mycket i energi besparing.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.