B
Hur är detta möjligt?
 
Frånvaro av konkurrens?
 
är så det vänder sig i magen på en...

vet att vi som privatpersoner inte är ensamma om dessa problem i Sverige/Norden, utan även de stora jättarna har samma problem (skanska, ncc etc etc) och de (skanska iallafall) jobbar på att "bygga bort" detta...

hoppas det även kommer ge oss vanliga dödliga lite effekt också
 
Jesca_j skrev:
Frånvaro av konkurrens?
Så är det! I Tyskland finns många fler aktörer som tävlar om att vara billigast. Ta t.ex. priser på tegel, här i Sverige kostar en tegelsten¨~ 12:-, i Tyskland kan du köpa den för 2-3:-. I Sverige finns det två tegelbruk, i Tyskland minst 1 000 st. :surprised: De båda tegelbruken här har samma ägare = ingen konkurens!!! ::) ;)
 
B
RÄTTELSE!
Fick ett bud från arkitekten 270:-/m2 och ett annat bud från byggfirman på ca 500:-/m2, dock mycket billigare än Sverige. Det finns olika betongkvaliteter och det kan vara en förklaring.
 
B
Jag har också fått ett uppdrag att jämföra byggmaterial priser mellan Tyskland och Sverige. Det enda som var lite billigare i Sverige är trä samt cellplast. Deras tegelsten kostade 1,50.- + moms. :-[
 
Hej Skanska är en del av monopolet bara snack att Skanska försöker minska kostnaden.

Skanskait // Goerana
 
Äum !

Klart att 270 kr/m2 är dyrare än 1000 kr/m3.
Jämför inte äpplen och vaniljpaj.
 
Monopol är när något företag är ensamt på marknaden.
 
Immobil skrev:
Så är det! I Tyskland finns många fler aktörer som tävlar om att vara billigast. Ta t.ex. priser på tegel, här i Sverige kostar en tegelsten¨~ 12:-, i Tyskland kan du köpa den för 2-3:-. I Sverige finns det två tegelbruk, i Tyskland minst 1 000 st.  :surprised: De båda tegelbruken här har samma ägare = ingen konkurens!!! ::) ;)
High chapparall småland 2 sek st Hallbergstegel
Gnosjödollar ;)
 
Ni verkar ju ha lite koll po priser etc. i Polen! Ska snart åka dit och shoppa lite till vårt "kommande" hus. Fönster, dörrar, golv, kök, badrum you name it! Är det någon som vet var som är bäst att handla nånstans? :surprised:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.