Mellan tummen och pekfingret, vad kostar det att bygga ett hus?
vad har det kostat för er som ska bygga och har byggt?
berätta lite om ditt hus och vad du gett för markarbete, vilka som utförde arbete, vilket hus ja allt ni kan komma på.


tacksam för svar
 
OJ....det finns en viss risk att du inte kommer att få något svar på en sådan generell fråga eftersom det är så ohyggligt stor skillnad beroende på en mängd faktorer.
Men - för att säga mellan tummen och pekfingret (på den andra handen) så får du nog räkna med 1,8-2,2 miljoner för ett "normalt" hus i ett område där tomtpriserna är humana.
Kan inte komma på något annat sätt att uttrycka mig på än att använda ordet "normalt".

Nåja, en generell fråga leder i det här fallet till ett generellt svar. Byggahusforumet leder till beroende och efter att ha läst på forumet här ett tag så kommer du att få en egen uppfattning om vad det kan tänkas kosta.

Välkommen i gänget! :D
 
Här kommer ett exempel:
Vi ska bygga ett rätt ekonomiskt alternativ med Eksjöhus; Ett Nästan Nyckelfärdigt Lyckan (enplanshus på 137, 5 kvm) med vinkel och ryggåstak, valmat yttertak o garage. Vi kommer nog att landa på ca 2 milj, men då är det inkl Allt (tomt 250 t, byggherrekostn 120 t). Det som tillkommer är trädgården. Sen har vi räknat med att ha en reserv på ca 100 tusen ifall kostnaden för markarbete skulle springa iväg. Om inte finns det säkert andra hål att stoppa de pengarna i. ;)
Det finns billigare husalternativ(t ex hus med torpargrund som kostar ett par hundra tusen mindre) , och många som är dyrare också för den delen.
 
Vi är fortfarande väldigt tidigt i vårat projektmen har så klart en grov kalkyl. Vi kommer bygga ett arkitektritat hus om ca 200 kvm med en "normal" standard men förberett för en "högre" standard. Det kommer vara bergvärme och träfasad med mycket glas. Vatten buren värme i entreplan och en sutterängdel i söderläge. Tomten ligger i söderförort till Sthlm och våran grovkalkyl ligger på 3-3,3 milj inkl allt utom trädgård och garage.

Andreas
 
Vi bygger själva och räknar (förutom egen arbetskraft) att alltihop ska kosta 1,5 miljon. Då är det 131 kvm trähus (enplans vinkelhus) samt ett garage och carport på ca 100 kvm med ovanvåning. Att vi kan bygga så 'billigt' beror mycket på billig tomt, mycket egen arbetskraft och väldigt goda vänner som hjälper till gratis.
Vi var också mycket noggranna med att kolla priser, rabatter, erbjudanden, material, hantverkare osv innan vi började.
 
Vad kostar ett hus?
Vad kostar en bil? Hur långt är ett snöre?
?????????
 
I utkant av Stockholmområdet, blev slutpriset förutom trädgårdsanläggning ca 2,7mil med allt arbete ex utvändig målning för 1½plans hus med normalstandard på ca 190 kvm inkl garage. Som de flesta förstår ett Älvsbyhus med vissa tillägg och faktiskt inklusive rivning av äldre fritidshus där rivningsmatrialet bedömdes som "farligt" pga husbock. Priset är inkl tomt på 2700kvm, egen brunn och avlopp samt alla avgifter för bpantbrev, lagfarter osv.

Tomten och målning har hittills stannat på ca 50 000.

Vi ska nu bygga till med biljardrum, bastu och växthus på den gamla stuggrunden och där ska vi istället bli hamra själva.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.