Köp en FMM 350 Q, helt överlägsen när det gäller multimaskiner! Billiga maskiner vibrerar mer än vad dom sågar :x

Vill du inte lägga 2300kr så köp den äldre 250fmt för 1400kr.
 
Ska jag vara helt ärlig så skulle jag kunna köpa den där Fein för 2400 kr. Men det stör mig lite det som några har påpekat att när man byter slipsulan mot något annat så måste man dra bort slippapperet från sulan för att kunna ta av den. Bytet kräver liksom att en del dras bort underifrån. Det bara stör mig, men det är ju samtidigt det enda som stör. Men det stör mig mer än att t ex spaken på Bosch GOP 300 sitter lite tajt. Det här känns som en värre sak. Det är onödigt dragande i den där kardborren.

Hur ska jag hantera detta.
 
M
peterwesterlund skrev:
Hur ska jag hantera detta.
Valium.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
[SH] och 1 till
  • Laddar…
peterwesterlund skrev:
... spaken på Bosch GOP 300 sitter lite tajt.
Detta är inget som jag har stört mig på i alla fall. Det kanske kan vara lite svårt om man har handskar på, men det tror jag faktiskt inte att jag har testat.
Det som avgjorde mellan Bosch och Fein för min del var att Fein kräver att man tar bort slippappret och att det är en lös del som man kan tappa i samband med verktygsbyte.
 
Seriöst, förstöra en dammsugare? Du behöver fixa grunderna i din verktygspark innan du börjar debattera om lyxprodukt1 är bättre än lyxprodukt2. Köp en grovdammsugare omedelart. Vad kostade dammsugaren du hade sönder? Grovdammsugare ångrar du aldrig, även bra till bilen, båten, husvagnen och garaget.

www.husohem.se/auktioner och www.icakuriren.se/auktion är ställen som brukar ha användbara saker på auktion. Köpte min Kärcher WD 5.600 MP där för 1500 kr och det var ett av mina bästa kap. Annars kan du hitta den i byggvaruhusen för 2500 eller så. Ett annat bra köp är givetvis Festool men då snackar vi 4 tusen eller . Även beg på Tradera ligger den på ett par tusen. Bosch har också bra modeller.

Själv har jag en Biltema och den har gamla Boschfästet (fast med varannan pinne borttagen) och den funkar bra. Tillräckligt bra för att man skall chansa på 300 kr. Jag använder Biltemas blad ibland och Bosch ibland beroende på krav. Finns även en uppsjö av mer eller mindre bra tillverkare av blad och sliputrustning till gamla Boschfästet. Jag tycker den vibrerar måttligt och sågar bra. Enda jobbiga är att den kräver insexnyckel för verktygsbyte och den lossnar lätt om man inte drar åt stenhårt.
 
Om du hadde slipat i skåpet för hand skulle du varit färdig för länge sedan.

Pär
 
  • Gilla
Fsund och 5 till
  • Laddar…
Polyene: Nej och som sagt spaken på GOP 300 är ingen dealbreaker för mig. Då är som sagt den ologiska byttekniken på Fein värre.

Anders_Nilsson: Bor i en etta på 36 kvm och äger varken båt, husvagn eller garage. Det är väldigt sällan jag framöver kommer behöva grovdammsugare dessutom. Ingen jag känner äger någon heller. Men ja, det är klart, jag äger ett förrådsutrymme där den skulle kunna stå. Men nu är det så att jag tills vidare kör på vanlig dammsugare ändå och är mer försiktig, det här känns som ett annat trådämne :) Tack för input kring dina köp :)

pär h: Jag har redan slipat så mycket det går för hand där. Jag använder skåpet idag och har målat ena biten. Det här handlar om delar av skåpet som är lite svåra att slipa för hand, det är lite svårt att förklara. Kan säga dig att eftersom jag inte ägt någon multimaskin och gjort en för mig ganska stor renovering under sommar och hösten så vet jag om någon verkligen vad man kan göra för hand, och hur jobbigt, och mycket svårare det är.
 
P
Är det verkligen en multimaskin du behöver? om du nu stör dig på att man måste ta bort en kardbor bit så kommer du verkligen störa dig på hur högt dessa maskiner låter! dom låter inte som en skruvdragare direkt..


nej köp den första multimaskin du hittar och var glad sen :) eller varför inte hyra? att sitta o gämföra maskiner på nätet kan få vilken person som helst att bli gråhårig..

kan dock rekomendera dewalts maskiner.. de har ett mycket fint verktygslöst system och de funkar bra med! (y)

Jag har haft en del olika genom året och har nu Festools fina vecturo.. den har feins snabb system och jag har aldrig irriterat mig på det!
 
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Fein FMM250Q. Slipsulan av plast på, med den som delvis är i metall sparar du några millimetrar.
 
Bernieberg: Super! TACK!

pleqtiz: Vet att dom låter högt oavsett ;) Har kommit fram till att bytet av tillbehör är en sak som jag verkar tänka mycket på och värderar högt. Får ju dock inte vara en dålig maskin i övrigt för det. Men det lutar väl åt någon av dom Boscharna. B&D verkar väldigt stor. Annars ska ju den ha enkelt byte också. Makita ska väl också ha snabbyte men vet inte hur man gör där. Måste nog ta en tur till nått byggvaruhus igen. Har ju alla K-rauta, Bauhaus, Hornbach och Beijer inom en 20 min bilturs avstånd.

Edit: Det enda som oroar mig lite, är att jag fått en känsla av att Fein är betydligt tystare och stillare än övriga maskiner. Om det är markant skillnad än Boscharna, då måste jag fundera...
 
Redigerat:
Snailman
Har en gop300 och använder den dagligen, hörselskydd ett måste, har sett att de brukar ha fein för att testa på flera badhus, med nån träbit att testa på, vid informationsdisken vid verktygen. Nöjd med gopen.
 
Hörselskydd är ett måste oavsett vilken maskin det blir. Jag använder det även när jag kör med mi Mini Grinder och ibland även när jag spikar bara. Kan dock ändå vara trevligt med en maskin som låter så lite som möjligt. Än en gång dock, ljudnivån är inte det största problemet.
 
Jag tycker TS gör helt rätt med sina undersökningar och listor, jag gör likadant sitter och kollar och jämför fast jag innerst inne redan är ganska klar över vad jag vill ha. Sedan kommer man in i nästa stadie när man scannar världen efter bästa pris.

När jag köpte min GOP250 köpte kompisen en Fein 250 och vi nördade ner oss en dag i att försöka klargöra vem som gjort bästa köpet och vad gäller ljud och vibrationer och vi kom fram till att skillnaden mellan dessa två var så liten att vi utsåg två vinnare i den kategorin.

Ljudet som dessa maskiner när man torrkör utan arbetsuppgift tycker jag inte är så farligt men detta ändras snabbt när man sätter dom i arbete och gnaget mot materialet och resonansen i det samma kommer i ljuv samklang, då får jag ibland höja ljudet i kåporna för att uthärda. Detta vill jag nog inte påstå är maskinspecifikt utan är nog snarlikt hos alla märken.

Vad som gäller vilken som är bäst låter jag vara osagt utan nöjer mig med att kostatera att om jag skulle köpa idag så skulle nog mitt val vara mellan GOP 300 och DeWalten. Detta bara för att snabbfästet inte har några lösa delar så att när jag står uppe på stegen i taskig ställning och skall byta blad så kan jag garantera att jag tappar lösdelen och den försvinner.(Jag har nämligen begåvats med sådan otur att om jag skulle bli begravningsentreprenör så skulle folk sluta dö)

DeWaltens snabbfäste verkar smart och lättarbetat men kräver ju blad som är uppslitsade för att fungera det följer tydligen med en skruv och bricka så man kan montera ”vanliga” blad i den men då är man tillbaka vid mitt ursprungsproblem med lösa delar.

Detta är mina personliga åsikter och jag har långt ifrån provat alla maskiner inte ens sett alla IRL och som många säkert listat ut så är jag i grunden blåögd.:)
 
  • Gilla
p.lundgren
  • Laddar…
Det här med byte av tillbehör har som sagt blivit lite av en dealbreaker för mig. Det vill jag ha, och utan lösa delar, annars kan jag lika bra skaffa någon med insexnyckel.

Så Fein försvinner ju därmed. Dem som finns kvar är Bosch PMF250, GOP300, B&D, DeWalt och Makita.

Varför är det en nackdel med DeWalts blad som är uppslitsade menar du?

Edit: Såg nu att Makitas fungerar som Fein att man måste ta loss en extra del när man byter. Så den åker ut.

Edit 2: Känner på mig att det kommer bli en GOP300 i slutändan ändå. Verkar ju som jag vill få det till att bli den nästan. haha
 
Redigerat:
Då har jag nog skrivit lite luddigt igen, jag ser ingen nackdel med slitsade blad. Känner dock för dåligt till hur stort utbudet är på dessa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.