B
Vi hittade ett fint hus som vår lilla familj varit och sett på visning. Efter besiktning visade det sig dock att huset har en hel del brister.

Brister med risk för skador är:

Marken lutar mot huset, risk för fukt.
Fuktuppsug på sockeln, korsvirke bitvis rötskadat.(Fördjupad unders. rek.)
Sprickor/putssläpp . Fördj unders rek.
Läckande hängrännor och fel lutning.
Stor fuktfläck innertacket i vinden.
Mikrobiell lukt från grunden
Mikrobiell lukt i doshål i tvrummet. Rek fördj. undersök.

I övrigt har elinstallationen stora brister och de rekommenderar att man kontaktar fackman för bedömning på åtgärder.

Huset är enligt oss duktigt övervärderat med de bristerna som finns. Finns fler brister men dessa är enligt anticimex de som kan vara direkt skadliga för huset.

Huset är väldigt gammalt men har ett pris som ett "vanligt" hus. Nu känns det som att det är ett renoveringsobjekt och vi vill därför lägga ett bud som ligger långt under utropspriset.

Hur tror ni ägaren reagerar?
 
Bry dig inte om ägaren. Lägg ett bud på den nivå som ni känner rätt. Om ni vill, kan ni förklara att huset behöver repareras för en massa pengar, för att få den standard som utgångspriset nu ligger på.

Säljaren får sedan avgöra om det är ett belopp som kan godtas. Någon annan kan bjuda över och då får ni ta ett nytt beslut. Bjuda mer eller hoppa av. Har säljaren för högt pris så finns alltid risken att huset blir osålt.

Ägaren kan aldrig få mer än köparen som vill ge mest!
 
Precis, ge ett bud ni har råd med och räkan in hur mycket det kommer att gå i renovering. Med barn vill man ju inte flytta in i ett hus med "mikrobiell lukt" så det bör ju åtgärdas innan inflyttning.

Och anlita någon annan än Anticimex om ni vill göra en mer omgående besiktning!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.