Har i dagarna köpt hus, där badrummet på entreplan är för litet. Vi funderar på att bygga om badrumet, då det ligger ett hobbyrum i anslutning till badrummet som vi tänkt utnyttja till detta.

Badrummet blir väl ca 15kvm

Vi planerar att riva 2 små väggar, och sätta upp 1 ny.

Har ingen aning om vad sådant kostar?

Vi har tänkt att ha klinkers på golvet, och köra våtrumsfärg på väggarna

Själva klinkersläggningen får vi hjälp med av en kompis, och våtrumsfärg och väv köps en bra bit under listpris.

All rivning av det gamla har vi tänkt göra själva, det vi nog får ta hjälp med är underarbetet samt lite ny rördragning då vi har tänkt att ha en lite bubbelhörna.
Måste också dra ny arör till tvättställen, ska ha dubbla.

Ska köra spottar i taket, betalar endast material då vi har elektriker i släkten

På inköpslistan står
Bubbelkar ca: 15.000:-??
Nya tvättställ och blandare 7000:-??

Någon som har en hum om vad hela kalaset kan tänkas landa på??

MVh Fredrik


 
Hemmakatten
Innan ni är färdiga med det stora badrummet (15kvm är stort!) så lär ni ha passerat 200´om ni inte har gjort det mesta arbetet själva. Rörmokeri och el är dyrt.
 
Vi har budgeterat på ca 50 000. Men då ingår inte elen och VVS-jobbet (det ingår i vår kalkyl för resp område vi har fått fast pris på allt eljobb + att vi väntar på pristet på VVS. Vi kommer att ha inbygd golvvärme i plattan)
Det som kostar är allt det där materialet som ska vara under kakel/klinkers, duschhörna, badrumsmöbel, toastol och ett badkar mm. Vi kommer att göra allt arbete själv så vi hoppas vi inte spräcker vår budget.
 
Min renovering kommer hammla runt 35 tusen.. Å då gör jag allt själv..
3,2 Kvm Badrum har jag..
Utom just då Elen som en kompis till mig fixar..
 
I Vårt gamla hus rev vi ut galma "badrummet" på ca 1,70x1,20...badkar+1 ståplats. Badrummet var i källarplan. Vi rev en vägg, bilade upp hela golvet och isolerade, la om avlopp och gjöt ny platta. Ytan blev 16 kvm och innehöll även tvättstuga då vi inte ville göra ett våtutrymme till. Vi gjorde allt utom avlopp under golv,gjutning, gipsade ytterväggarna samt el. Helkaklat med diverse lister och bårder samt klinkers och värmegolv. Inklusive tvättmaskin och torktumlare och ny inredning gick det lös på ca 200.000.
Vi valde helkaklat då kvm priset inte gör så stor del av totalsumman. 45 kvm kakel gick åt á 300kr = 13500. Totalt gav vi ca 35.000 för kakel, lister och bårder, klinkers, golvvärme samt fuktspärrar, fix och fog. dvs 17.5% av totalsumman.
Utöver detta krävde detta ny dränering av huset innan.
Slutresultatet blev dock helt underbart, som på ett lyxhotell har vi fått höra... ;D
 
Ungefär av de 35 000 kr som ni la ut på golv och vägger hur mycket var kostnaden för golvvärmen. Vi kommer att ha inbygd golvvärme i plattan. Vi kommer att måsta köpa kakel/klinkes för 45 kvm och har även vi tänkt lägga oss på en 300kr/kvm nivå.

Vad har ni i övrigt lagt ut på badrummet.

Vi kommer att ha följande:

Badrumsmöbel med tvättställ ev överskåp
Tolettstol
Duschvägg i glas
Badkar i ca 10 000 kr klassen.
 
Hej.

Vi börjar få koll på vad vårt kalas kostar totalt. Vi landar på 50000:- FRÅN SCRATCH (bjälklag med isolering). Vi har fått dra alla rör till 2 brunnar + toa + handfat, helt ny eldragning + varmvattenberedare 200 l, nytt golv + nya lager på väggarna (gips + pärlspont) + kaklat i badkarsdel + klinker med golvvärme + all armatur (mest mora classic) + badkar, toa, handfat, duschvägg (ido-svedbergs). Vi har tätskiktat alla väggar och golv och målat tak med linolja (bor i hus från 1780). Totalt är rummet 11 kvm. Vi har bara använt kvalitetsprodukter.

Där har du ett exempel..... Inga 200 000:- iaf!! Skitnöjd.

Vi har gjort allt själva - utom rörmokeri och eljobb. Tagit en stor del av fritiden i 4-5 månader dock.

Hälsningar Rob
 
Hej!!
Håller nu på att renovera vårt badrum på övervåningen.
Badrummet är ca 12 kvm och vi har lagt in golvvärme, klinkers på golvet, kaklat hela duschen, kakel på den undre halvan av resterande vägar.
Ovanför kaklet har vi pärlspont och i taket ska vi sätta in breda "brädor".
Alla rör är kvar på samma plats men i taket har vi satt in spottar.
Vi har även köpt nya badrumsskåp mm.

Elen har en elektriker kopplat in och kakel & och klinkers har vi haft hjälp med.
Resten har vi gjort själva!

Detta kalas kommer att sluta på ca 20 000 kr.

 
Vi skal gjöre om ett stort rom til ett badrom og ett gjesterom. Badrommet blir da på ca 13 kvm. For badrommet har vi fått två offerter på ca 260.000,- hver. Da inngår alt arbeide og materialer, dvs fjerning av alt til bjelkelag, ny vegg, nytt tak, nytt gulv med elslingor, kakel og klinkers på vegg og gulv, dusj, bobbelbadkar, toalett, möbler, etc.

Renovering av gjesterummet inngår ikke, foruten ny vegg mellom dette og badrummet, som jeg redan har nevnt.
 
Robbster skrev:
Ungefär av de 35 000 kr som ni la ut på golv och vägger hur mycket var kostnaden för golvvärmen. Vi kommer att ha inbygd golvvärme i plattan. Vi kommer att måsta köpa kakel/klinkes för 45 kvm och har även vi tänkt lägga oss på en 300kr/kvm nivå.

Vad har ni i övrigt lagt ut på badrummet.

Vi kommer att ha följande:

Badrumsmöbel med tvättställ ev överskåp
Tolettstol
Duschvägg i glas
Badkar i ca 10 000 kr klassen.
Jag kan börja med att i de 200.000 ingick en del som normalt kanske inte berör ett badrum. ex satt elmätaren och säkringscentral i rummet som blev endel av badrummet. Hallen i källaren fick också bilas upp för omdragning av avloppen. Uppskattningsvis ligger 50.000 i sådant som berörde vårt badrum men normalt inte borde...

Vad det gäller golvvärmen gick den lös på 7000kr.

ex. på kostnader vi hade
Containerhyra och tömning av dessa: 3500kr
Badrumsmöbel, handfat: 15000kr
Tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk: 16000kr
Rörmokare ~17000kr
16 spotlights med dimmer och allt det drar med sig: 4500¨kr
Innerdörr: 2500kr
Elektriker: 6000kr
Isolering, armering och gjutning av golv: 12000kr
Betongglas+murare 5000kr
Blandare x 3, handdukstork+ div krokar och beslag: 10000kr
Rör, kopplingar, fästen + en hel del annat som gick åt 4500kr
Snickare inkl material, nya väggar: 12000kr

Detta är vad jag lätt kan ange utifrån våra underlag i mappen.
 
skiljer ju en himla massa pengar på vad man väljer för inredning.. dvs badrumsskåp, handfat mm mm. Vi gav väl ca 30-35k för duschväggar, handfat med över/underskåp, toa och lite hängare. Går säkert att komma undan med dom grejerna för lätt under 10000kr.. men sånt är ju en smaksak.

Så en fråga om vad det kan kosta är väldigt svårt om man ska räkna med inredning...

 
Ja, det lär ju skilja duktigt mycket beroende på pris på badrumsmöbler. Vi håller fortfarande på att spara ihop till vårt kommande nya badrum för att slippa låna. Men då är ju som sagt frågan, hur mycket det går på?! Vi har precis samma funderingar och det verkar ju kunna skilja en hel del!!

Känns som att det kommer bli lite granna...vi vill ha vägghängd toastol bla som måste fixeras med massa ställningar och annat efter vad jag har förstått (har fösökt komma underfund med om man kan klara ut detta själv, men det löser sig väl). Avloppet skall bytas ut eftersom huset är från -57 och gjutjärnsrören börjar bli lite väl spännande att ha (har harft stopp i duschen 2 ggr på ett år och det beror inte på att vi inte rensar brunnen, för det gör vi...jämt!! Hur trött blir man. Förra ägaren hade tydligen åxå problem för de hade en slamsugare där och blåste rent...verkar bli stopp med ett halvårsmellanrum ungefär för nu är det kört igen...suck!!) :'(

Sen hade man ju velat ha lite schyssta italienska badrumsmöbler också, men frågan är om inte IKEA är ett alternativ ändå, eller Hafa. Rätt så snygga, billiga möbler. Är det ngn som har koll på kvaliteten på Hafas badrumsinredningar? ???
Förresten, är det ngn som har bra tips på hemsidor på nätet vad gäller snygga handfat och möbler? Gärna lite lyxiga åxå, men även billiga förslag tages tacksamt emot. Stilen? Jo helst rena linjer utan krusiduller, udda grejor som svart porslin, betong och sten gillas! Även trä såklart! inte i handfatet då kanske ;D
 
Om du tar in hantverkare så kostar det schablonmässigt 20.000 kr/kvm, i Stockholm.
 
Jesso skrev:
Förresten, är det ngn som har bra tips på hemsidor på nätet vad gäller snygga handfat och möbler?
;D
Kolla på http://www.badrumsportalen.se/ 8)

Finns gott om länkar där. ;)
 
Tack för tipset. Jag har varit där och snurrat ngn gång för länge sedan tror jag, men det finns grymt mycket matnyttigt där! Tack för tipset!! :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.