Hej!
Vi är i slutfasen av en bostadsaffär av ett hus från 1930 (med källare) som byggts ut 2008 (50 kvm med krypgrund) och har från en första besiktning fått varningar för eventuellt skadat bjälklag mellan källaren och 1a våningen.

Källaren har stått oanvänd och ouppvärmd under flera år. Det saknas dräning och man har inte kopplat stuprännor till dagvatten. Följden är alltså en fuktig källare som dessutom tagit in vatten ibland (t.ex. vid rikligt regnande). Detta syns på rötskador längst ner på dörrar och färgsläpp på betonggolvet och på en del väggar. (OBS! Det luktar INTE mögel i källaren.)

Vi ska göra en fördjupad besiktning nästa vecka och då bland annat undersöka huruvida besiktningsmannens varningar om att bjälklaget kan vara fuktskadat och kanske angripet av rötskador eller mögel.

Då vi redan kalkylerat med att dränera och att koppla stuprännorna till dagvattnet + sätta in avfuktare för att senare kunna renovera källaren (mestadels förråd, men troligen också tvättstuga), skulle vi nu vilja veta vad det kan (i värsta fall) komma att kosta att byta ett skadat bjälklag. Är det någon som vet vad det skulle komma kosta att byta bjälklaget och hur pass stor "grej" det skulle innebära?

Tack på förhand! :)
 
Att byta hela bjälklaget i en sådan kåk med oskadad syll kostar med enklaste matrial exl arbete
Mindre spännvidd än300 cm 1000 kr per kvadrat
Mer än 3 m behöver du limträbalk då ca 1300
Skadad syll 1500
 
Tack så mycket för svaret!

Vet du om detta räknas som ett svårt och omfattande arbete eller något som kan kallas rutinjobb?
 
annamia76 skrev:
Tack så mycket för svaret!

Vet du om detta räknas som ett svårt och omfattande arbete eller något som kan kallas rutinjobb?
Hur blev det med bytet? Vad gick det på?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.