Hittills generellt....ja! Men man bör budgetera en stor pott för "extras" som inte kommer med i kalkylerna. T ex kran, container (om du inte vill köra skräp själv), trädgård och uppfart mm.
 
Hyfsat.
Vi byggde med Hjältevadshus. Det blev totalt 47.000 mer än vi räknat med. Men det känns ändå som att det var "inom gränsen".
 
Säg det bygge som håller sig inom budget......

Vad som brukar bli dyrt är alla ändringar som man gör efter avtalet är påskrivet.
Ta hellre någon månad till på er att diskutera fram exakt ALLT som skall finnas i ert hus. Då är husleverantören intresserad av att pruta och hålla nere priserna.
Ändringar i efterhand tenderar att bli minst dubbelt så dyra och kan dessutom vara en giltig orsak till att husets färdigställande blir försenat!

OM ni gör ändringar under byggtiden, kräv ALLTID ett skriftligt pris INNAN ni beställer OCH en bekräftelse på att huset inte blir försenat.
 
Vill bara påpeka att i vårt fall var det markarbete och lite "småfakturor" (hyrning av hjul-lastare, grusning av hal backe m.fl.) som spräckte kalkylen.
 
kornstad skrev:
Vill bara påpeka att i vårt fall var det markarbete och lite "småfakturor" (hyrning av hjul-lastare, grusning av hal backe m.fl.) som spräckte kalkylen.
Jodå, det är oftast markarbeten som blir den största boven när kalkyler spricker.
Man skall vara medveten om att husförsäljarnas pris för markarbete innebär i klartext att man har med pengar för den allra enklaste och problemfriaste grundläggningen. Minsta lilla det blir mer komplicerat så springer priserna iväg med en hejdundrande fart.

Ett tips att gardera sig från sådant är att tala med kommunen om hur de bedömer grundläggningsbehovet för just din tomt. Se till att ta med denna grundläggning i husavtalet INNAN ni skriver på! Försök även få in a´-priser på tilläggsarbeten i avtalet så är man lite säkrare på att de inte "hugger" i efterhand.
 
Vår höll faktiskt väldigt bra. Givetvis tillkom det saker under resans gång men det var medvetna inköp och inget överraskande. Mest för att vi ändrade smak och tycke lite grann under året som gick samt att räntan gick ner så fasligt ::)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.