Vi håller på att planera att renovera våran tvättstuga. Huset är från 1942 vilket gör det inte direkt anpassat för att ha tvättmaskin och torktumlare. Vi skulle vilja ha tvätt maskinen och torktumlaren på ena sidan av rummet men avloppsstammen kommer ner från köket i andra delen. Försökte mig på en liten skiss...

fpaxi.png

Den röda cirkeln uppe i vänstra hörnet är där stammen kommer ner. långsidan, mitt emot dörren tänkte vi bygga en falskvägg då det redan går utanpåliggande avlopp i taket. Röret som kommer ur plattan har en krage på sig så vi kan montera en Y-koppling eller en T-koppling på denna dock som lägst ca 30cm från golvet.

VI undrar om man kan dra avlopps rör så långt (blir en långsida och ca en halv kortsida dvs. nära 6 m från stammen till tvätt/tork? och om man gör det vilket fall bör man ha på röret?
 
Avloppsslangen från tvättmaskinen ska ju dras upp till bänkskivans höjd eller motsvarande så du kan ju sätta en spilltratt med vattenlås på den höjden och gå vidare med 40 eller 50-rör därifrån utan att få problem med fallet. 50-rör är väl att föredra om du ska bygga in en del av avloppet.

Säker Vatten förordar en golvbrunn i tvättstuga, men det är ju bara ett "bör-krav" :)
 
Det finns en golvbrunn ingjuten i golvet. Den gamla tvättmaskinen hade en lös slang dragen till golvbrunnen men den sparkades lätt ur och då blev det blött på hela golvet så vi tänkte en lite mer fast montering är att föredra.
 
Ja, men då så, alla krav uppfyllda! :)

Golvbrunnen är väl mest till för att minska problem vid tvättmaskinshaveri och översvämning...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.