I praktiken vid ett sunt utförande, inte ett dugg.
 
Det blir ju trots allt några milliampere likström som kommer att passera ett antal falsade fogar på vägen, fukt, ström och koppar brukar inte vara en bra kombination.
 
Om polisen får anledning att misstänka att kopparn är stulen blir den som har kopparn i sin hand misstänkt. Det är inte så himla kul att köpa koppar längre eftersom det finns risk att det är DNAmärkt. Ett privatkit är kappast lämpligt i detta fall - bättre att köpa sånt där tracering spray från www.märkdna.se. Det verkar vara samma som trafikverket har för sina järnvägsmärkningar. Sprayet täcker ju mer än att man bara ska dutta lite här o där
 
Krilleman
Emilseta skrev:
Om polisen får anledning att misstänka att kopparn är stulen blir den som har kopparn i sin hand misstänkt. Det är inte så himla kul att köpa koppar längre eftersom det finns risk att det är DNAmärkt. Ett privatkit är kappast lämpligt i detta fall - bättre att köpa sånt där tracering spray från www.märkdna.se. Det verkar vara samma som trafikverket har för sina järnvägsmärkningar. Sprayet täcker ju mer än att man bara ska dutta lite här o där
Luktar lite reklam, säljer du produkten?

Första inlägget med kraftig vinkling till en produkt...
 
Det mest fellarmssäkra jag kan komma på är detta: http://www.alarmtech.se/index.php/produkter/optofiber-vervakningssystem/op-105-detail det består av en optofibertråd som man trär på något sätt så tjuvarna måste klippa den för att få loss taket, eller att de oavsiktligt lyckas bryta av den. Fördelen är att, förutsatt att du lagt fibern skyddat från is och snö, är i princip helt och hållet falsklarmsimmun eftersom det endast är vid ett avbrott som det går larm, och att du inte får problem med åska, vilket en koppartråd över taket skulle leda till. Dessutom är det en detektor som bara kostar runt 1500 med alla tillhörande verktyg.
 
  • Gilla
tompaah7503
  • Laddar…
Det finns riktigt bra utomhus rörelse detektorer idag det går även att koppla 2 sådana i varsin ände av taket beroende på storlek där båda måste larma för att det skall utlösa larm dvs. En fågel som flyger förbi nära detektorn ej löser ut något larm då enbart den ena detektorn larmar åt gången men något så stort som en människa får båda att larma samtidigt och lösa ut larmet.
 
Göran.W
Varför inte bara en larmslinga med folietejp som löser larmet när tejpen går av.
Bara tejpa fast på plåten.
Eller så kan man dra tunn kopplings kabel på 0,1 mm2 som går av när dom tar plåten.
 
Gillar optofiberlösningen, limma den i hängrännans fals närmast fasaden och sen i en ögla ner i stupröret. Bryts den vilket den gör ganska lätt går larmet direkt.
 
krilleman_215 skrev:
Luktar lite reklam, säljer du produkten?

Första inlägget med kraftig vinkling till en produkt...
Registrerad samma dag och skrivit ETT inlägg. Eeehhh.... JA smygreklam
 
Reklam eller inte kan diskuteras, men ett bra tips tycker jag att det var.
Produkten är ju inte helt gratis heller.
Att larma något ute i obyggden är nästan meningslöst och suddiga bilder från en eventuellt fungerande kamera är också osäkert.
Bäst är då att kunna spåra godset så att det blir svårt att sälja vidare.
 
pelle242 skrev:
Går och funderar på larm vilket är en djungel i sig och för att krångla till det ytterligare har jag koppartak på en ganska stor del av huset och även all takavvattning. Tidigare ägaren som var takläggare med stor kopparkärlek uppskattade skrotvärdet till 40 000, säkert betydligt mera idag.

Så jag skulle vilja larma åtminstone koppartaket på något sätt, frågan är hur?
Kan man ha rörelsesensor utomhus som känner av om någon rör sig på taket? Svårt med falsklarm pga fåglar osv?

Vibrationssensor? Klart man kan koppla en slinga som bryts när taket försvinner men då har det gått för långt.

Några idér?
Hej,

Kolla in securitas direct och deras koncept "Observer Direct"
 
Att ta bort ett koppartak borde rimligtvis låta en hel del, ljudsensor invändigt? Skyddat från väder och vind, och "oåtkomligt" för eventuella tjuvar.

Annars är nog bara en skylt avskräckande i sig, utan ett verkligt fungerande larm. En normal tjuv gillar "riskfria" stålar, tron hen det finns en reell risk åka dit på att försöka ta ditt tak så åker de vidare till ett annat lättare objekt.

Dna spray verkar bra som avskräckande, tillsammans med varningskylt, men det hjälper knappast göra det svårare att stjäla taket. Sälja ja, men är det en korkad tjuv som inte vet vad dna spray är blir du likförbannat av med taket. Vetskapen att de får det svårt att sälja ger dig kanske skadeglädje, men bara ett larm ger dig möjlighet att hindra ett pågående brott.
 
Hej, jag har bara skummar igenom allas inlägg, men jag får genast en ide att om du koplar på en spänning i ena änden av taket som leds genom taket och fortsätter i andra änden av taket. När tjuvarna plockat bort första plåten bryts spänningen och då ska larmet gå, om du väljer att koppla detta till scuritas eller sms i dit tele eller att det tjuter högt väljer du själv. Men om du borrar hål i råsponten och för upp denna kabel upp emot plåten på båda sidor så borde du aldrig få falsklarm :)
 
Nja tyvärr är folien extremt känslig och väldigt lätt att koppla förbi. Å som en annan skrev att koppla ström emellan på båda sidorna då gäller det att tjuvarna inte bara river ena sida först utan längsgående samt att skadan är redan skedd när dom börjat riva upp taket?
 
Mmm Securitas direkt är tyvärr ett lågpris variant då bilder från deras så kallade kameror oftast brukar vara av kvaliteten av att man inte ens kan avgöra om det är en människa på bilden. Tror du ska vända dig till en oberoende larm leverantör som använder sig av detektering av oberoende leverantörer och kan plocka fram den absolut bästa produkten för just ditt behov.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.