undrar vad som upplevs bäst att kunna stå inomhus och titta ut på tomten,vad som ger den bästa belysningen??? alltså en lampa på husväggen eller på en stolpe mitt på tomten??? vad tror ni??
 
Lampa på väggen, om inte stolplampan är väl avbländad så kommer du bara se lampan och inte mycket annat.
 
harry73
Inte svar pådi fråga, men runt en lampa svärmar massor med insekter. Är lampan på väggen bredvid dörren, kan man inte använda dörren utan att få in insekter. Så jag röstar på välplacerad stolpe
 
Jag röstar på väggen. däremot inte dikt an mot dörren av skälet som Harry73 anger utan åtminstone 20-30 cm ifrån dörren. Det är iallafall tillräckligt långt hos oss.
 
HMM,jag får nog testa mig fram lite tror jag. Tack för svaren!!!
 
Vill du kunna titta ut på tomten som du skrev, behöver du belysning ute på tomten. Däremot inte nödvändigtvis på en stolpe, fler ljuskällor ger bättre effekt.
Vad gäller insekter har jag inte upplevt några problem med väggmonterad armatur nära ytterdörren den tid på året den behövs, dvs den kalla, mörka årstiden.

//Ronnie
 
Det är så pass varmt här fortfarande att odjuren susar runt lamporna på huset vid farstun; så jag skulle påstå att lampa på tomten är att föredra. Dom där ljusgröna flidderfladdren som flyger in varenda gång är störiga i läslampan i sovrummet senare på kvällen :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.