Vi har en spis med induktion som är hyffsat ny, och som vi gillar. Därför tänkte vi behålla den vid kommande köksrenovering, men killen som mätte köket påpekade ju att Ikea numera har djupare bänkskivor, och att det därför blir flera cm som skivan kommer sticka ut framför spisen!

Går detta att lösa på något snyggt sätt? Vi kommer inte måttbeställa bänkskiva (iaf inte till att börja med) så det kommer vara två kapade skivor om varsin sida. Såg ju en bild där någon hade en list bakom, men har inte hittat fler bilder på detta. Snickarn verkade inte tycka att det gick att göra så mycket åt det.
 
Nu skriver du iof att ni inte tänker måttbeställa men vill endå ge er några argument för det alternativet.
Vi flyttade ut alla skåp 95mm och beställde en djupare bänskiva. Det är guld värt, speciellt vid spis och diskho där du får ett användbart utrymme istället för en liten, nästan oanvändbar, bit bänkskiva.
 
Skillnaden på Ikeas bänkskivor 635mm och övriga som oftast håller 600mm är ju endast lösbart med någon form av list baktill eller att man sätter en list med lite gips på och låter kaklet gå ut på detta för att täcka.

Att flytta ut hela inredningen gör ju bara att problemet blir ännu större. ;)
 
Paul-Staffanstorp skrev:
Att flytta ut hela inredningen gör ju bara att problemet blir ännu större. ;)
Vad jag menade är att "problemet" då blir en användbar avställningsyta istället för en malplacerad list eller bit bänkskiva.
 
  • Gilla
Paul-Staffanstorp
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.