Hello there..

Äryta sylar tyvärr nöd och tvungen att försöka bila upp min gamla tvättstuga pga att vi måste byta syllar pga förhöga fuktvärden...
Golvet verkar bestå av en ca 2 cm flytspackel yta därunder ca 7-8 cm betong och underden ca 7 cm frigolit.. ( se bifogad bild )
I denna tvättstuga kommer finns ingången till vattnet så det går ner 2 st rör i betongen..

Tror ni rören ligger under betongen ,dvs i frigoliten eller kan den även finns inguten i betongen ?
Det finns även en igenproppad gjut järns brun i denna f.d tvättstuga

MvH

McFeast

IMG_0098.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Brukar ligga under frigoliten. Det är ju bara där de går upp till eventuellt brunn som de kommer i kontakt med betongen. Har nyss bilat upp mitt källar golv och bytt avlopp.
 
Brukar är ett farligt ord när det gäller betonggolv och maskiner som om de riktas åt fel håll äter rör till frukost. Det som gäller i alla lägen är att köra försiktigt tills det är bevisat att rör går där man förväntar sig och att inga rör går där man inte förväntar sig. Fontäner är roligare utomhus ;)
 
  • Gilla
Mattias_Jo1
  • Laddar…
Problemet är att man gjorde lite olika vid olika tidsepoker. 7 cm frigolit tyder på att det kan vara en ganska gammal grund. I vårt hus är rören lagda i betongen dvs ovanför frigoliten som bara är 2 tum tjock vilket var den tjocklek som användes på 50-talet. (cellplast förekommer i grunder från efter andra världskriget, men det är först när de börjar tillverkas i Sverige på 50-talet som det blev vanligt)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.