Har för avsikt att bygga en brygga vid vår otroligt dyiga lilla sjö och skulle gärna ha råd och tips av andra med erfarenhet.
Vill gärna kunna ta ett dopp då vi har bastu i anslutning till sjön, men problemet är att det är mellan 0,5 - 1 m djupt och dybotten är säkert 3dm.
Mina planer nu är att lägga som en mur under ytan för att hålla dyn utanför och lägga pressenning och sand på botten. Sedan lägga reglarna för bryggan ovanpå stenen.
Men hur är det med cirkulationen i vattnet. Vattnet får ju inte bli helt stillastående.
Och hur bygger man enklast/billgast/bäst en stenkista.
 
Hemmakatten
Nja, det låter inte som det bästa sättet att bygga brygga. Först behöver du kolla med kommunen att du verkligen får bygga en brygga, strandskyddet gäller även vattenområden.

Det enklaste borde vara att slå ner stolpar i botten och sätta "bärlinor" i trä mellan stolparna och gångbrädor på tvären uppepå. Och så en badstege längst ut.
 
Tackar för svar.
Har funderat lite på stolpar. Men dom håller ju inte för alltid. Grjejen med den här muren är för att jag vill hålla dyn borta... vi har osm en liten vik nu där tidigare ägare grävt ur för badplats och lagt sand.... men dyn har lagt sig ovanpå och täckt hela botten....
 
Funkar det med pålar i Göteborg funkar det nog för dig! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.