Du skriver att grunden är en fylld torpargrund och att det är plastmattor ovanpå golvet.

Har man en sådan grund måste markfukten få vandra upp genom huset. Har det lagts täta golmaterial så är det risk för röta o mögel under. Ni måste hursomhelst ta bort mattorna. Om trägolvet är torrt o fint utan tecken på röta o mögel fortsätt ha det som skurgolv. Finns det röta behöver ni bryta upp golvet. Gräva ut fyllningen och ersätta med annat. Eventuellt kan även golvbjälkarna behöva göras om.
 
sunqan har helt rätt! Det är Stockholmspriser och jag gjorde estimeringen att det skulle vara kakel/klinker. Det är klart att det går att göra med billigare material. Samtidigt så är det en gammal kåk och det kan döljas ganska så omfattande åtgärder innan det ens går att börja bygga upp tex. badrummet...

Hellre lite för hög estimering än en glädjekalkyl... just my two cents.
 
Redigerat:
Om man ändå vill spara pengar, men inte göra så mycket själv så finns det ju en del på blocket som är intressant. T.ex. beg. kök och vitvaror som man kan få för kaffepengar.

Annars tycker jag de priser som nämnts i denna tråd låter väl höga. I fritidshus har man ju oftast lite enklare standard. En granne lade t.ex. ny plastmatta i sitt badrum på 5m2 för 9tsek.

Kan man sedan i.a.f. tänka sig att riva mycket själv sparar man ju också mycket pengar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.