Vi bygger om köket och i lägenheten och det har suttit en ventil som går rakt igenom väggen (enl bild). Vi har inte använt den utan den har varit stängd hela tiden, vi har inte använt det som kallskafferi. Nu när vi gör om köket så kommer ung etc vid väggen och det hamnar en passbit framför väggen och sedan skåpet. Bör vi sätta igen ventilen innan eller räcker det med att passbiten och skåpet kommer framför? Vi vill inte riskera att det blir en köldbrygga, fukt etc

Om vi skall sätta igen ventilationen, hur gör man det på bästa sätt. 2014-09-09 21.45.48.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Är det en lgh så måste nog brf'n få säga sitt. Ventilationen är nog deras ansvar och den får du antagligen i så fall inte mixtra med utan deras vetskap. Att du har haft den stängd i alla år spelar nog ingen roll.
 
Jag får sätta igen den för det har installerats en hel del spaltventiler för tillluften. Denna har bara varit till för att det har tidigare varit ett kallskafferi.

Men räcker det med skivan framför eller skall man fylla hålet på något sätt?
 
Kallskafferier i kök fyller ingen ventilationsfunktion. Tilluft inhämtas alltid i Sovrum och Vardagsrum och frånluft i kök och badrum.

En öppen ventil i köket försämrar ju luftcirkulationen då flödet inte behöver gå igenom lägenheten.

Jag skulle om det är torrt inne i ventilen och ett bra galler/nät som hindrar fåglar etc bara tryckt in lite glasull och sen sett till att luckan var tät. Ev fogat lite i springorna så det inte drar
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.