Jag tror det ligger sovrum ovanför värmepumpen i väldigt många nybyggda hus. Folk tänker nog mest på uppvärmningskostnaden när de bygger och mindre på att det står en kompressor inomhus. Sedan försöker de anpassa sig till ljudet som blir. Andra fixar och grejar själva för att minska ljudet på olika sätt, går oftast att göra en hel del förbättrande åtgärder. Är som sagt inne på den tredje kompressorn nu i samma panna och upplever att det blivit betydligt bättre.
 
Vi har vår vp en Nibe 1245 8kw i källaren direkt under köket och det hörs absolut inget när vp går i köket och vi bor i skogen där det är tyst i övrigt så det beror säkert på vilken vp det är samt vad den står på vår vp står på betong golv.
 
Hej, fick syn på min gamla tråd, så dags för lite uppdatering för den intresserade.

Efter 10år, (2017), gick kompressorn sönder. En montör var här och monterade en ny. Och vilken skillnad det blev! Äntligen var det tyst i sovrummet och energiförbrukningen var oförändrad.
 
Intressant att veta hur det gick. Ja ny kompressor med nya kompressorfötterna gör mycket för ljudnivån. Kan vara intressant att mäta med dB-mätare/app för att kunna jämföra senare under kommande åren om man tycker ljudet ändrats och om kompressorn börjar bli dålig igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.