Vi har funderat en längre tid att fixa i ordning källaren till kontor/gästrum. Problemet är att vissa väggar är utsprängda i klippan huset är byggt vid(1938). Vill isolera väggen men spara en del som "hylla". Som det är idag har vi vanlig källarfukt, golvet är betong och tyvärr är takhöjden endast 195 cm (jag är 185 cm:)) Bifogar bilder så att ni ser hur väggen ser ut idag. Är det bara att isolera som vanliga källarväggar? Eller är det något speciellt man ska tänka på? 01.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
02.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Hej
Hur i hela världen ska du kunna isolera det där. Källare isolerar man på utsidan.
Fredrik
 
Det var just det som var frågan? Just den delen är det som vi har problem med. Du menar alltså att vi måste spränga klippan utanför för att isolera?
 
Oj vad läckert!

Jag hade låtit det vara som det är och tagit smällen i form av högre uppvärmningskostnader.

Ska du isolera så får du nog fixa en luftspalt mot bergväggen och sedan isolera på insidan. Du borde också kunna bygga en gjutform och gjuta med EPS-cement mot väggen. Då får du en isolerad vägg som tillåter fuktvandring.
 
  • Gilla
Iqbarhlst
  • Laddar…
Tycker också det är läckert, men helst hade man ju kanske haft bergväggen i ett badrum eller liknande, då gör det ju inget om den är fuktig! Det finns inget annat rum i källaren som passar bättre som kontor/sovrum så man kan göra en rockad?
 
Häftigt!

Skulle också låta det vara som det är. Eller som b8q föreslå att ordna någon badrum här. Eller bastu. Det kan blir riktigt kanon!

Tror man ska inte styra sig blind på uppvärmningskostnader. Fukt är kanske ett större problem, men då kan man kanske omvandla 'problem' till 'lösning'...

Vad sägs om ett 'naturligt' varmt-vattenfall, omgiven med (berg)växter som ledar till ett vackert tassbadkar?
 
Coola väggar!
Isolerar du framför kommer ju berget bli kallare och då torkar ingen fukt ut. Kanske börjar droppa fukt från berget istället?
Är berget helt tätt nu? inga sprickor där det droppar fram lite vatten?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.