Hej!

Är det någon som ska bygga på Gurkvägen i Ekängen (Linköping)?
Hur långt har ni kommit i planeringen?
 
Vi funderar på att bygga hus där. Håller på att kolla husritningar/kostnader etc etc. Inget bestämt, inget skrivet (än!).

 
Hur har det gått för er, har ni bestämt er ännu eller är det på planeringsstadiet ännu? Själva är vi mitt i planeringsstadiet. Det är mycket att tänka på....
 
Vi är lite oroliga över tidsplanen. Har ni hört ngt om när byggstart faktiskt kommer att ske och när en ev inflyttning är aktuell? Vad vi hörde senast var byggstart feb-mars. Men isåfall känns det som om åtminstone vi ligger efter i planeringen.

Vill ni bygga ett kataloghus eller har ni skissat själva?
 
Vi har önskemål att flytta in i november nästa år, och det verkar inte vara några problem....ännu. Jag har även pratat med NCC som äger tomterna och de planerar att köra igång med vägbygge mm inom en snar framtid.
När vill ni flytta in?

Vi kikade på husmodeller när det var Götenehus som skulle bygga. När det sen blev Anebyhus så hittade vi inte något som riktigt passade. Vi har därför önskemål att bygga ett lite modifierat Götenehus. Det är ett enplans, lite funkisstil.

Vad har ni för hus ni är intresserade av?
 
Känner oss lite kluvna inför ev inflyttningsdatum. Samtidigt som vi helst vill flytta in fortast möjligt känner vi oss lite stressade över allt som behöver ordnas nu. Därför vet vi inte än vad vi ska rikta in oss på. Kanske efter sommaren?

Tyckte inte heller att ngt av Anebyhusen passade så vi har utgått från ett A-hus som vi ändrat om till att passa vår familjs behov. Som det ser ut nu ett 2-plans hus i lite modernare stil fast kanske ändå inte nyfunkis(?). Träfasad iaf.
 
Hur långt har ni kommit i processen med att skriva avtal? Det verkar som om det börjar bli läge att skriva på och förbinda sig...vilket känns lite skrämmande när det inte finns vägar ännu i området.
Var ligger er reserverade tomt? Vår ligger högt upp i området och därför kan vi inte bygga så tidigt.
Vad tycker ni annars om Anebyhus i Linköping?
 
Vår tomt ligger lite i mitten. Än sålänge tycker vi att Anebyhus verkar ok. Fast vi har liksom inte riktigt "kommit igång" än.

Har ni hört ngt om vilken takfärg som är ok. Skulle kanske vilja ha ett mörkt (tegeltak) men vet inte än om det funkar, pga av byggbestämmelserna. När trot ni att det blir dags att skriva ev kontrakt?
 
Anna O skrev:
Vad tycker ni annars om Anebyhus i Linköping?
Det är de gamla A-hus säljarna som numer säljer Anebyhus, när vi hade kontakt med dem (Ulf) så var de riktigt trevliga och proffsiga, dock så slutade det med att vi byggde med Eksjöhus, men det var pga hustyperna inte passade oss.
 
Fem i familjen skrev:
Vår tomt ligger lite i mitten. Än sålänge tycker vi att Anebyhus verkar ok. Fast vi har liksom inte riktigt "kommit igång" än.

Har ni hört ngt om vilken takfärg som är ok. Skulle kanske vilja ha ett mörkt (tegeltak) men vet inte än om det funkar, pga av byggbestämmelserna. När trot ni att det blir dags att skriva ev kontrakt?
Takfärgen måste enligt kommunen vara röd. Undantaget är om man väljer plåttak, då kan man välja andra färger.
Tyvärr, för vi hade önskat svarta takpannor. Jag ställde frågan hur det kom sig att en del hus i Ekängen dock har svarta tak om man inte får det. Det beror på att kommunen i dessa fall missat att skriva in att det endast får byggas hus med röda tak.
 
På Ärtvägen sökte de dispens för att får svarta takpannor, gör det ni med.
 
Så där kunde man alltså få dispans för mörkt tegeltak? Pratade med byggnadsnämnden igår och då lät det som om det var omöjligt att få ha ngt annat än rött tegeltak. Personligen tycker jag att det är hur löjligt som helst. Det är väl bättre att man bygger med lite olika takfärger så att området inte blir så stereotypt. Femtio hus med alla rött tegeltak...



 
Jag håller med, vi bråkade lite om det under projekteringen till Tomatvägen (där vi bor), men det hjälpte då inte, samma sak med att man ska ha grus istället för asfallt, helt korkat med tanke på hur jägarns mycket det dammar. Båda sakerna kan man få deispens för,, hänvisar återigen till Ätrvägen & även till gatan före den(vad den nu heter) ;)
 
[quote author När trot ni att det blir dags att skriva ev kontrakt?[/quote]

Vi är nog rätt så nära att skriva kontrakt.....
Säljaren informerade oss på senaste mötet att vi kan skriva in förbehåll i kontraktet. Det lät ju väldigt bra, nästan som en slags gardering.
 
Måste bara fråga. Vad då för förbehåll?

Vi undrar hur många det är som skrivit kontrakt hittills. Som sagt det finns ju inga vägar än och vi har inte fått den slutgiltiga produktionskalkylen än.

Har ni ngn koll på hur mkt man kan välja bort ifråga från standardvalen?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.