Hej!

Går och funderar över hur jag ska bygga upp mitt z-wave system där hemma och tittar på några inbyggnads switchar (on/off) som jag tänkte bygga in bakom mina nuvarande manuella lamp kontakter till ytterbelsyningen. Nu har jag dock en fråga om hur det fungerar. Ifall jag väljer en inbyggnads switch kan jag såklart styra lamporna (på eller av) med z-wave men får z-wave information om ifall jag använder den utvändiga manuella på/av kontakten? Dvs kan jag använda både manuell och z-wave kontroll av min ytterbelysning och får min z-wave controller (blir troligen en zipato) information om i vilket läge den står i?

Det finns ju utanpåliggande kontakter som även skickar signal till z-wave (typ denna : https://www.m.nu/wall-switch-single-paddle-one-channel-tkb-home-p-1318.html) eller har jag missförstårr konceptet?

/molcam
 
Ja, både knappen o z-wave styrning. Jag ser om det är på/av i controllern även om det är knappen som används.
Kör med fibaro inbyggnadsbrytare och Vera Lite
 
Tack för svaret! Kan man då släcka lampan med z-wave även om den manuella står på on (hoppas du förstår vad jag menar). Vet du om det gäller alla brytare eller endast Fibaro som är så? Fibaro kostar ju säkert en hundring mer än de andra och jag ska ha några stycken. Eller är där någon extra fördel med Fibaro som jag missar?
 
Fibaro är små men blir tyvärr varma.
De verkar även ha ungefär lika svårt som kineser med isolationsavstånd.
 
Alla (såvitt jag vet) funkar likadant.

Släcker du med controllern så hamnar brytaren "ur fas" dvs det som brukar vara "tänt" blir "släckt" och tvärt om.

Tycker man det är dåligt så använder man fjäder i brytaren så att den alltid studsar tillbaka när man trycker på den.
 
Tack för tipsen!

Vilka ska man köpa då? Dvs vilka anses vara de bästa switcharna? Antar att vissa har batteri och vissa inte har det. Vissa är stora och andra mindre (besvärligare montering). Vissa har energiberäkningar inbyggda. Har kollat på AEON labs brytare där jag sett ett ställa som man kan köpa 5 men betala för 4.
Ifall man ska köpa en hög av dem så blir det snabbt pengar av det så vilka får man mest valuta för...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.