Status
Inte öppen för fler kommentarer.
FreddaP skrev:
Tyvärr måste jag då säga att dina kött på benen inte verkar allt för nyttiga ;)
Det säger väl en hel del om att lägga en masonitremsa är en "krånglig" egen lösning. Vad är det då när man platsbygger ett kök med egna luckor och specialmått?

Hur kan du säga att ett varumärke som säljer oerhört många kök är helt kassa, för det är precis vad du skriver.
Det finns säkerligen andra märken som är minst lika bra för samma peng, men tillgängligheten och enkelheten att byta in/reklamera är krångligare.

Ang. materialet, tror du inte IKEA köper produkter från Danmark? ;)
Jag råkar nämligen känna europachefen för logistiken och har suttit och diskuterat om just detta tidigare med kvalité på material ;)
Herrejisses... att du inte ger dig... :x

Jag menar väl knappast att det är en krånglig lösning att lägga masoniten där !!
Det som det hela handlar om är VARFÖR man ska behöva hitta egna lösningar !!

Jag säger heller INTE att de är helt kassa utan det som har diskuterats länge är att det försämrats jämfört med deras gamla Faktum-kök !!

Skillnaden mellan övriga jag själv har erfarenhet av är att det inte behövs reklameras/bytas in på långa vägar i den utsträckningen som det behövs när det handlar om Ikea och därför ser inte jag det som ett problem...
Fördelen är att utbudet är sååå mycket större i storlekar på skåp och andra tillval så för min del överväger sådant istället eftersom man då kan få ett bättre kök med mer förvaring samt en exklusivare look. ;)

Jag känner inte honom så jag kan inte svara på det men jag tror knappast en logistikchef har koll på densiteter i spånskivor och liknande saker...
MEN en sak är klar... de köper knappast sina stommar från HTH-fabriken i Danmark och det var detta jag påtalade. ;)
 
Du ser endast det negativa :)
Om man nu inte ska flytta avlopp så får man mer plats i skåpen.
I och med att den är så låg så tror inte jag en glipa på två cm syns om du inte lägger dig ner.

Jag tycker det är mycket snyggare med en låg sockel.
Sen att den är oerhört smidig att hantera och få snyggt på plats blev en bonus.
Hittills har min dammsugare inte lämnat några märken på den men det kanske sker först efter att jag stått och matat kanten på golvmunnstycket i den en längre period.
 
  • Gilla
Paul-Staffanstorp
  • Laddar…
Låter jättebra med mer plats i skåpen men problemet är också att lådorna inte rymmer mer för det ;)
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
Måste kasta in lite inputs här..

Jobbar som snickare och sätter en hel del kök.. Ikeas gamla faktum var supertrevligt att jobba med.
Nya metod är också helt ok.. Men det är bökigare att bygga skåpen och känns lite smäckigare över lag..

Måste också säga att sockelhöjden är en nackdel, då man inte får in en skruvdragare under skåpet och kan göra håltagningar för ev avlopp som kommer från annat rum. Eller plats för avloppsröret med fall.
I en perfekt värld så skulle avloppet redan varit framdraget. Men tyvärr så är inte världen perfekt alla gånger ;)

Har metod hemmavid, nybyggt hus och avloppet kommer på rätt ställe rakt från plattan. Då är det perfekt!
Gillar "låda i låd" varianterna också.
 
  • Gilla
Videonisse och 2 till
  • Laddar…
hempularen skrev:
Ang. detta med densitet i spånskivan.

Jo IKEA har en "sämre" spånskiva i sina skåp, eller hade ialla fall för några år sedan. Jag har inte kolla i de senaste skåpen. Och vilken spånskivekvalitet som används har överhuvudtaget inget att göra med var, vilken fabrik som tillverkar osv. Varje köksfirma specar exakt vilket material som skall användas. Och de fabriker som tillverkar stommarna kör typåiskt åt tiotals märken från alla möjliga länder.

OM även en del av IKEA köken tillverkas i samma fabrik som ex. Ballingslöv har jag ingen aning, men det vore konstigt om det inte vore så eftersom tillverkningen hos köksmärkena köps upp på en spotmarknad, i vissa fall byter man fabrik typ varannan vecka.

Och vilken fabrik som används spelar då ingen roll, allihop tillverkar efter ritningar och standardiserade kvalitetsmått.

OM det sedan faktiskt spelar någon roll i praktiken att IKEA har en spånskiva med porösare centrum än en del andra tillverkare hart jag ingen aning om.
Utan att lägga några aspekter i IKEAs köks kvalitet så vill jag inflika följande.

Tekniken med att tillverka en spånplatta med olika spånstorlekar i olika delar av plattan är helt normalt och så är faktiskt de flesta plattor tillverkade. Därmed får man en grövre struktur i mitten och en finare yta, så att det skulle vara en sämre platta som IKEA använde är inte sant och nog mer en skröna. Sen finns det lite olika klasser av plattor att välja på beroende på vad plattorna skall användas till men för att plattan har något grövre struktur i mitten gör den inte sämre eller svagare inom sin klass.

Att det skulle finnas en spotmarknad för köksstommar tror jag inte riktigt på men att det finns firmor som specialiserat sig på att tillverkar stommar till olika köksleverantörer är nog troligt.

Vad gäller IKEA.s stommar så är det högst osannolikt att dom skulle få sina leveranser från någon annan än Swedwood (numera IKEA Industry) eftersom dom har egna sågverk lite runt om i världen och också egen skivtillverkning. Dom har bla en mycket stor spånplattetillverkare i Ryssland som är specialiserad på skivor till möbler och skivor som är melaminklädda för användning i köksstommar och badrumsmöbler.

Swedwood tillverkar också i stort sett alla köksluckor till IKEAs kök.
 
I tidningen NTT http://woodnet.se läste jag för många år sedan att man specialtillverkade stommarna till PAX garderoberna. Man hade porösare spån på delar av ytan och kompaktare där hålrader och infästningar ska vara. Det skiljer alltså inte bara på densiteten i tjockleken som oceanis skriver utan alltså även över ytan. Men jag har ingen info om huruvida köksstommarna är tillverkade.
 
Paul-Staffanstorp skrev:
Kul att göra sig lustig över andra men ha dålig koll själv... ;)

Det pratas självfallet om glipan som bildas framåt !

...och hade det varit på sidan som du åsyftar så är det också märkligt att täcksidorna är exakt lika höga som skåpssidorna vilket gör att om den ska upp och täcka den idiotiska plåtskenan så når den inte ner och täcker sidan till skåpets botten utan kommer släppa 3mm där istället.
SNYGGT ! ;)

Försvara gärna Ikeas nya skitkök men tänk genom svaren först. ;) :p
Glipan framåt är ju som den är, det är ju ingen idé att palla under masonit under metallskenan på framsidan eftersom den ändå inte kan ta upp någon vikt. Alltså kommer masoniten, eller vad man nu lägger emellan, bara längs med sidorna.

Håller med om att Ikea inte fått till den helt bra med metallskenorna men täcksidorna brukar jag ändå köpa de längre av och själv kapa ner till på millimetern perfekt.
 
Den här tråden känns inte särskilt konsumentdriven utan att det mest är företrädare för olika varumärken som smutskastar varandra. Stänger den därför.
 
  • Gilla
davveno1 och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.