Hej!
Vi tänkte flytta ett timmerhus ca 8 mil i Jämtland. Timmerhuset är ca5 x 8 meter.Skall man plocka ner huset bit för bit? Eller flytta hela? Vilket är billigast och bäst? Finns det någon som har gjort detta eller har tips? Tack för svar!
 
Timmerhus brukar man plocka ner innan man flyttar på dom och då är det viktigt att märka upp ALLA delar på ett sätt som gör att man lätt kan sätta ihop det igen. Det är ett rätt omfattande arbete att märka, plocka ner och återmontera ett timmerhus och nått man kanske ska ta hjälp med. I alla fall om man inte har så stor erfarenhet av timmerstommar.
 
  • Gilla
Workingclasshero
  • Laddar…
Visst brukar man göra det! Är det billigare eller bättre än att flytta hela huset?
 
Ett så relativt litet hus måste vara smidigare och billigare att flytta utan att montera ner det.
Jag la 50 timmar bara på att riva ett hus i skiftesverk (15x6 m), å sen kostade det 7000 inkl moms att flytta det 2,5 mil (han fick ta det på två rundor).
Är det i skick att lyfta så gör ju ett proffs det utan problem, å allt kommer hem på ett lass å sen sätter han ner det där du ska ha det.
 
Finns det vägar som klarar ett 5 meter brett lass?

Och tungt är det väl också :p
 
  • Gilla
Hemmansägare_P
  • Laddar…
Ska du ha med murstock också?

2014-04-11-09.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Bild när vi flyttade vårt timmrade torp, 40ton med balkar, upp på en maskintrailer och iväg. Timmrat håller ihop bättre än vanliga reglade hus, så det funkar bra att flytta dom hela.
Var beredd på att behöva glidgjuta piporna efter flytten, men efter inspektion och tryckning så var den godkänd för att börja användas igen :)
 
  • Gilla
-MH- och 2 till
  • Laddar…
Nä tänkte utan murstock!? Den blir nog för tung!
 
Plocka ner eller flytta hela beror väl i hög grad på om "innanmätet" ska bevaras eller inte.

Vi är själva på gång att flytta ett härbre, och eftersom vi ska riva ur inredningen så rekommenderar timmermannen att plocka ner det, det gör han på en dag säger han (sen ska det ju upp igen förstås...)
 
Nä innanmätet skall nog i stor del bort!?
Timmerman låter ju bra!? Tänker att huset blir ordentligt genomgånget då man plockar ner och sätter upp! Finns det timmermänn i Jämtland?
 
Ja, men det kan vara lite svårt att hitta någon som har tid.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.