Har ett gammalt korsvirkeshus från 1800-talet där förre ägaren installerat luft-luft och använt kamin. En gammal oljepanna kopplad till det vattenburna systemet står i ett uthus och vattnet går via ledningar i luften mellan husen.
Någon med erfarenhet som kan ge råd till vad man ska byta oljepannan mot?
 
Har du massa skog så skaffa så du kan elda ved och till detta en fet akumulatortank
 
Den givna uppgraderingen till en oljepanna är att installera en pelletsbrännare i befintlig panna. Men byt rören mot en kulvert eller isolera dem åtminstånde.
 
Har du bott där länge? Vet du hur mycket effekt som behövs vid olika vädersituationer? Behöver du hög temp för att det inte skall kännas kallt/dragit?
 
Har precis köpt det och ingen har bott i huset på ett par år (dödsbo) så det finns inga uppgifter. Vet bara att det är en skraltig gammal oljepanna som måste bytas ut. Planerna är att starta renovering och inte bo i det från början (gavelfönster och panel behöver bytas, grunden behöver göras vid mm).
@Pelpet: rören är isolerade (behöver dock en estetisk ansiktlyftning��)
 
Skaffa en begagnad pelletsbrännare av typ som passar i din oljepanna (står inte vilken) och är av den lättskötta typen så får du billig värme direkt.En ny panna ger mer bekvämlighet knappast mer ekonomi om det är en riktig oljepanna.
Varför måste oljepannan bytas ut?
Har sålts flera några år gamla Ariterm Biomatic 20 pelletspannor för småpengar i sommar men då gäller det att titta på Blocket ofta och slå till snabbt. Det som ligger på Blocket just nu är rena skräpet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.