Status
Tråden går ej att kommentera.
Vi måste även skilja på flyktingström och arbetsinvandring. Inget parti har än kunnat ge ett tydligt svar på frågan om bostadsbristen..

Fremax
 
  • Gilla
Kim P
  • Laddar…
D09
Finns det en risk för bostadsbubbla om man ser till den ökade invandringen?

Tänker : befintlig bostadsbrist trissar upp priser.

Behovet ökar markant och intensivt/ snabbt på väldigt kort tid och det borde trissa igång priserna ytterligare.

Behovet dämpas rejält när statens aktiviteter ger resultat efter ca 10 år och det börjar bli överflöd av tomma bostäder?

Detta är bara en spontan tanke, har inga belägg för det.
 
  • Gilla
Kim P
  • Laddar…
Nina Lundström skrev:
Vi jobbar på alla fronter för att det ska byggas fler bostäder. Kortsiktigt finns en utmaning - som vi klarar. På lång sikt är flyktingar en betydande fördel för Sverige . Det visar utvärderingar av flyktingströmmar från början på 1990-talet.
Ännu en gång, inte ett svar på frågan.
Det är brist på bostäder idag, men ni tror er hinna bygga 90000+ bostäder på ett år? (Med vilka incitament, och med vems pengar?)
Inga "utvärderingar" gjorda på 90-talet är relevanta för dagens samhälle, då det är skillnad på arbetsinvandring och flyktingar. Dessa utvärderingar går inte att applicera alls.

Nina Lundström skrev:
Våra utmaningar i Sverige är små jämfört med de närområden där de flesta blir kvar. Hoppas svaret blev mer tydligt?
Vad har det med oss att göra? Problemen med bostäder är ju HÄR, inte någon annanstans. Som du också påpekar, de flesta blir kvar. Hur har man tänkt ta sig an den utmaningen?

Ex i Sudan får alla kvinnliga flyktingar P-spruta innan de får asyl. Så att landet tar hand om 1 person, och inte de barn man får till på ett par år. Är de något FP tänkt överväga? För 90'000 blir lätt fler på 9 månader.

Att "öppna våra hjärtan" som du säger är ju lätt gjort, men hur är det med att öppna våra dörrar, plånböcker, skolor, dagis, sjukhus, äldreboenden, etc etc.Det är ju inte så att vi kan vakuumförpacka 90'000 människor och vänta tills de kan åka hem igen.
 
  • Gilla
FeFFeDoo
  • Laddar…
Debatten är slut och jag stänger tråden, eftersom invandring är något vi ändå inte inte diskuterar i det här forumet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.