"Alla" idag är konsumentskyddet är otillräckligt för kunden vi ett köp av småhus med totalentreprenad, vad avser ni att göra åt det?
Med vänlig hälsning, AA
 
Riksdagen avskaffade byggfelförsäkring och beslutade om ny lag om färdigställandeskydd
Regeringen anförde i propositionen att det fanns en bred kritik mot byggfelsförsäkringen och fann att det inte fanns fakta och argument som motiverade ett fortsatt obligatorium.
När färdigställandeskyddet infördes i den nuvarande lagen utformades reglerna så att skyddet skulle bli i vart fall lika gott som det skydd som tidigare hade kunnat erhållas genom en produktionsgaranti. Skyddet begränsades till att täcka dels kostnader som uppkommer för konsumenten om näringsidkaren inte slutför arbetet, dels kostnader för avhjälpande av slutbesiktningsanmärkningar och kostnader för att avhjälpa skador på byggnaden som har orsakats av sådana fel.
Bestämmelserna om färdigställandeskydd har tillämpats sedan den 1 januari 2005 och regeringens intention var inte att utvidga eller förändra skyddet även om de aktuella bestämmelserna förts över i en ny lag. Nya lagen gäller from januari 2015.

Hoppas detta var svar på din fråga?
 
  • Gilla
Ola Johansson
  • Laddar…
Instämmer med Nina!
 
Även jag instämmer med Nina
 
Frågan avser inte byggfelsförsäkringar utan om ni avser att stärka konsumentskyddet?
 
Nina Lundström skrev:
Nya lagen gäller from januari 2015.
Nej, började gälla juni 2014.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.