Vi har kanske en tomt på gång, det är bara det att det är en sluttningstomt och sluttningen fortsätter rätt långt uppåt efter tomtgränsen.
Tomten är ca 30*30m, en tredjedel är plan, sedan går det uppåt med ungefär 30 graders lutning och planar ut ca sju-åtta meter efter tomtgränsen. Detta ger en höjdskillnad på ca åtta meter inom tomten och ca elva meters skillnad upp till 'toppen'.
Sluttningen ligger åt väster.

Är det en tomt att stå efter? Det blir ju inte mkt kvällssol.
Det som talar för tomten är väl att när man väl är uppe på 'toppen' så har man havsutsikt åt tre håll och det finns knappt några tomter/hus inom komunen.
 
Vi har köpt en liknande sluttningstomt (du kan se på vår hemsida) och vi försöker nu att få ett hus att fastna i slänten ;). Det blir inte mycket plana ytor, dvs ingen krockettomt, men om man kan leva med det så kommer det nog bli bra till sist. Tomten är 50 meter bred och 20 meter hög och hela tomten lutar. Höjdskillnaden på diagonalen är elva meter. Bilen kommer att stå längst ner på tomten och sen är det en stigning på tre meter innan man är vid entrén.

När vi köpte tomten så hade vi räknat med att bygga ett typhus, men det gick inte Kommunen med på utan nu blir det ett arkitektritat hus med tre gjutna plattor på olika nivåer (tomten lutar även i sidled). Bra mycket häftigare, men även bra mycket dyrare. Istället för att gjuta en platta, blir det tre gjutningar för plattorna och sedan tre extra för att gjuta väggar på baksidan av huset. En kostnad vi inte hade med kalkylen...

Så det är väl en smaksak om man gillar det eller ej, alla skulle definitivt inte falla för vår tomt!
 
Vi har också en sluttningstomt som lutar åt två håll. Vi håller på att bygga ett arkitektritat etagehus (2 plattor) som i möjligaste mån följer tomten. Det blir som sagt ingen plan fotbollsplan på tomten, men helt klart ett hus som ingen annan har. Och det tycker vi är positivt. Ofta kan man ju få tomten till ett bra pris om den är lite "svår".
Kan också rekommendera att kolla lösvirkesbygge med sådana förutsättningar, vi var runt hos 3 av de stora flexibla "kataloghus"-företagen som alla var positiva först, men sen lämnade horribla offerter. Nu bygger vi lösvirke och kommer hamna 0,5-1 mille under kataloghusofferterna och med bättre standard!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.