Hur länge planerar ni att behålla ROT-avdraget om ni får makten?
 
For ever! Viktigt även att kunna behålla och utveckla RUT, eftersom det gör svarta jobb vita och erbjuder en ny tjänste- och arbetsmarknad åt inte mindre än 17000 personer. Både RUT och ROT:s framtid kännas osäker vid ett eventuellt maktskifte. Don't let it happen!
 
Det ska vara kvar! ROT och RUT kan utvecklas. Men detta är ett område som definitivt förändras vid eventuellt maktskifte.
 
Till skillnad från Socialdemokraterna tycker vi inte att ROT-avdraget är en konjunkturåtgärd. Enligt Skatteverket pekar dessutom mycket på att ROT och RUT ökar viljan att göra rätt för sig, att skattesystemets legitimitet stärks och benägenheten att anlita svart arbetskraft minskar. Det leder också till att fler får jobb.

ROT-avdraget ska alltså vara kvar. Punkt.
 
Det ROT-avdrag som finns idag är ju en permanent nedsättning och det fyller sitt syfte i att den del av bostadsbeståndet som är eget ägt rustas och klimatsäkras. Bra. Det har vi inga planer på att ta bort.

Däremot behöver vi införa ett ROT-stöd också för hyresrätter så att också de rustas och klimatsäkras.

Och dessutom så är ju den möjlighet att stimulera att tidigarelägga investeringar och där med minska konjunkturnedgångar (och alltså behålla jobb och tillväxt i landet) inte möjlig med det ROT vi har idag och därför behöver det vid en konjunkturnedgång kompletteras ytterligare.
 
ROT ska vara kvar. Till skillnad från andra önskar vi även möjliggöra för att rusta upp bostäder genom införandet av skattebefriade underhållsfonder.
 
ROT-avdraget bör behållas även framöver. Det har betytt väldigt mycket för många som kunnat förverkliga sina drömmar om upprustning och utvidgning av sitt boende. Ett ROT-avdrag riktat till hyresrätter bör ses över så att det gynnar hyresgästen och inte fastighetsägaren som redan har sin avdragsmöjligheter.
 
Reglerna för vad som innefattas av ROT/RUT känns väldigt godtyckliga, har ni några planer på att utöka vilka åtgärder som omfattas av ROT resp. RUT?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.