D09
Alla:

Har någon för avsikt att reglera konsumentreglerna att dessa måste omfatta skriftliga avtal för att gälla mellan konsument och entreprenör

Läser väldigt ofta om luddiga avtal, dvs muntliga där det blir heltokigt för båda parter.
 
Detta är knappast en politisk fråga. Men i alla sammanhang är det vettigt att ha skriftliga avtal.
 
Jag tror ROT-avdraget medverkat till att svartjobben minskat och därmed också problemen med de icke seriösa entreprenörerna.
 
Det där är lite kneping. Ibland kan det vara viktgit med de muntliga avtalen då att bygga hus är ett ständigt avtalande om alla möjliga småsaker och detaljer. Men vår hållning är att man själv ska begära att få skriftligt och att man alltid ska ha rätt till det. Om någon nekar så byt.
 
Rekommenderar varmt skriftliga avtal. Men då avtalsrätten i generell mening utgår från att muntliga avtal gäller , är det en komplicerad fråga.
 
Det är en svår fråga och rent praktiskt svårt att reglera. Skriftliga avtal är att rekommendera, men det är ofta svårt att stanna där.
 
Jag tror precis som Ola Johansson att ROT/RUT-avdraget varit viktigt för att minska svartjobb och problemet med oseriösa entreprenörer. Enligt Skatteverket pekar mycket på att ROT och RUT ökar viljan att göra rätt för sig, att skattesystemets legitimitet stärks och benägenheten att anlita svart arbetskraft minskar.

Men får det vara kvar om de rödgröna bildar regering?
 
D09
Tänker inte så mycket på den svarta arbetskraften utan just otydligheten i avtal och som blir ärenden för konsumentombudsman, domstol, byggahusforum ;) och en ekonomisk katastrof för den som blir "lurad"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.