Målet mer det är ju i så fall att få en mer gedigen känsla. 80-talspanelen är intakt och Ok, men tråkig och lite "själslös". Dessutom bidrar det ju till en liten takhöjning genom att plocka bort den..
 
Redigerat:
Du är ju inte så förtjust i den panelen som sitter där nu,så varför inte ta ner den och kolla läget,det kan ju vara lappat här och var, kanske stått någon vägg eller varit en läcka, kan ju också komma ner lite spån någonstans,men gillar man lite grov stil kan det bli ett fynd ev spikrader kan ju få en fuskbjälke över sig tex,om inte så montera ett nytt tak.
 
Nej!

Du ser ju redan hur de "övre brädorna" är spikade.
Det har säkert varit ett papptak, som många påpekat.

Måla/lasera den befintliga panelen om den rödgula tränyansen stör dig.
På vad sätt är den själlös? Den är ju tvärt om profilerad (s.k. allmogepanel) och har liv,
till skillnad från brädorna ovanför.

Att motivera med 2 centimeters takhöjning är ju bara fånigt.
 
Hur vill du ha taket? Slarvigt spikad spontad panel med stora och ojämna springor tycker inte jag ger en gedigen känsla. Du kommer att ha ett stort jobb med att dra ut ungefär en miljon pappspik som hållit pappen på plats. Hålen efter dem blir kvar. Tar du ner panelen så ser du hur det ser ut. Är du nöjd med det så var det en vinstlott, men vad gör du om det inte ser bra ut?
 
Haha nej det var nog naivt av mig att motivera det med en takhöjning.. det lutar nog åt att vi behåller takpanelen, men byter ut listerna som idag är extremt dåligt skarvade..
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
Det låter som du börjar närma dig den krassa verkligheten Julia.
Välkommen :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.