Hej!
Vi har en liten slänttomt som vi har börjat gräva ut för terrasering för att kunna nyttja tomten på bästa sätt. När vi flyttade in så skyndade sig grannen ovan oss att smacka upp ett trädäck vid tomtgränsen så dom kan titta ned på oss. Känns inte så kul...

Längre fram när vi får råd så vill vi sätta en friggebod lägst upp för att slippa insynen från grannen ovan. Vi har börjat gräva ut etaget som ni kan se på bilden nedan. Kommer även ta bort den lilla begknallen. Ni ser även de röda tomtpinnarna mot grannen.

Skulle vilja få tips om ett stöd mot grannen ovan som tar så lite plats som möjligt för att den inte ska äta upp vår lilla tomt, men ändå ge stöd.


10571886_10153144226339152_807907208_o.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Får du över huvud taget sänka marknivån så mycket utan marklov. Du är i vart fall skyldig att motverka så att det inte uppstår skador på grannens tomt. så det krävs en mur som klara marktrycket.
 
Att hävda att grannen byggde sin terrass enkomt för att kunna "titta ner på er" är ett otroligt barnsligt påstående.
Det du måste göra är att se till så att din grävning inte orsakar skador för grannen.
Tips är att anlita en firma om du känner dig osäker.
Sedan är jag nyfiken på varför man köper en tomt/ett hus med grannar tätt inpå om man inte klarar av att se dem..
 
Det är som sagt en stödmur som gäller om du vill ha så mycket markyta som möjligt.

Eftersom ni inte trivs med grannens altan så kanske ni borde ta en diskussion med grannen hur ni ska komma ifrån insynen på er tomt. Kanske kan de bygga ett insynsskydd? Om inte annat så kan bi plantera er thujahäck eller något annat högväxande. Har ni barn så kan ni ställa studsmattan bredvid altanen, då kommer det nog upp ett insynsskydd snabbt :)

Tittar man på hur grannens altan är konstruerad så följer den nedre linjen markens lutning, så syftet med att bygga sen högt är troligen att få en plan yta.
 
Man brukar få ändra marknivån en halvmeter utan marklov.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.